Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 20 februari 2002


Ongeval met drie gewonden Lisse (D1)
Bij een ongeval op de Loosterweg Zuid op woensdag 19 februari rond 17.30 uur vielen drie gewonden. Het ongeval onstond nadat een 19-jarige automobilist uit Lisse in een flauwe bocht vermoedelijk door een te hoge snelheid op de verkeerde weghelft kwam. Daarop volgde een frontale aanrijding met twee automobilisten, 42 en 47-jaar, uit Voorhout. De ravage die onstond was groot. De Lissenaar en de 42-jarige Voorhouter raakten bekneld en moesten door de brandweer uit hun voertuigen worden geknipt. De traumaheli werd ingezet. De drie slachtoffers zijn overgebracht naar het LUMC en het Rijnland Ziekenhuis. De verwondingen liepen uiteen van onbekend, glas in de ogen tot een gebroken sleutelbeen.

Inbraak in woningen Alphen aan den Rijn (D3)
In klaarlichte dag van dinsdag 19 februari werd er ingebroken in twee woningen aan de Reigerstraat. Bij één woning werd er eerst een ruit van een deur ingeslagen en daarna de in het slot van de deur aanwezige sleutel omgedraaid. Bij de andere woning werd een raam opengebroken. Uit de woningen werd een kleinbeeldcamera, een videorecorder, een audio-set, een paspoort en werden sieraden gestolen.

Boot gaat in vlammen op Roelofarendsveen (D3)
Door nog onbekende oorzaak is op dinsdag 19 februari rond 15.40 uur een plezierjacht van een familie uit Roelofarendsveen in brand gevlogen. De brandweer kon niet voorkomen dat de boot die lag afgemeerd nabij de jachthaven aan de Noorderhem volledig uitbrandde. De politie onderzoek de zaak.

Politie houdt verdachten van straatgeweld aan Leiden (D4)
De politie heeft op dinsdag 19 februari in Leiden vijf verdachten van een mishandeling aangehouden. Op donderdag 27 december rond 04.00 uur belaagden zij op de Oude Herengracht twee fietsers, vrienden van elkaar. Op één, een 22-jarige Leidenaar, vierden zij hun lusten bot. De man kreeg klappen en raakte even buiten kennis. Hij deed bij de politie aangifte van deze mishandeling. Na onderzoek kon de politie op dinsdag tot aanhouding overgaan. De verdachten, vijf inwoners van Leiden in de leeftijd van 16, 15, 16, 19 en 16 jaar, zijn ingesloten.

Inbraak Voorschoten (D4)
In een woning aan het Jan den Haenplantsoen is dinsdag 19 februari ingebroken. Men kwam binnen door een raam open te breken. Er is onder andere een portemonnaie meegenomen. De bewoners waren op het moment van de inbraak, waarschijnlijk in de avonduren, niet thuis. Zij bemerkten de inbraak bij thuiskomst. Ook op de Leidseweg werd ingebroken. Hier werd een deur geforceerd om binnen te komen. De bewoner merkte de inbraak op toen hij rond 22.30 uur thuiskwam. Uit de woning is een fotocamera meegenomen.

Parkeercontrole Leiden (D4)
Bij een parkeercontrole op de Houtlaan heeft de politie dinsdag 19 februari 10 parkeerovertredingen geconstateerd. Hiervoor zijn bekeuringen uitgeschreven.

Vrouw van tas beroofd Leiden (D4)
Een 58-jarige Voorschotense is dinsdag 19 februari rond 19.20 van haar tas beroofd. Zij fietste over de Haagweg toen twee jongens ineens te voorschijn sprongen. En van hen griste haar tas uit haar fietsmand. Zij liepen snel in verschillende richtingen weg. De vrouw zette de achtervolging op haar fiets in. Zij fietste achter de jongen aan die de tas had. Even alter verloor ze hem uit het oog en vond haar lege tas in de struiken terug.

Onder invloed Leiden (D4)
Agenten zagen in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 februari rond 00.30 uur een auto zonder verlichting over de Willem de Zwijgerlaan rijden. Hij sorteerde voor om rechtsaf de Engelendaal op te rijden, maar koos op het laatste moment ervoor om de N445 op te rijden. Op de tweede rotonde reed hij twee volle rondjes. Al die tijd reageerde de bestuurder niet op stoptekens, zwaailicht, sirene en grootlicht. Op de rotonde is hij eindelijk gestopt en is hij met lichte dwang uit de auto gehaald. De man bleek gedronken te hebben (650 ug/l), had zijn rijbewijs niet bij zich en de auto was onverzekerd. De man krijgt proces-verbaal en zijn rijbewijs wordt ingevorderd.
Op de Lange Mare zagen agenten diezelfde nacht rond 02.00 uur een 50-jarige Leidenaar slingerend over de weg rijden. Ook hij had te veel gedronken. De ademanalyse wees 300 ug/l uit. Ook hij krijgt proces-verbaal.

Parkeercontrole Bergambacht (D2)
Bij een parkeercontrole in de Hoofdstraat op dinsdag 19 februari zijn twee parkeerfouten geconstateerd. De politie heeft twee bekeuringen opgemaakt.

Beroofd van mobiele telefoon Reeuwijk (D2)
Een 15-jarige Reeuwijker is dinsdag 19 februari rond 17.00 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. Hij fietste over de Burgemeester Lucassenlaan en had net een gespreek over de telefoon beëindigd. Een scooter met wee jongens erop reed langs hem heen. De jongen die achterop zat, greep de telefoon uit zijn handen. De Reeuwijker heeft aangifte gedaan.

Pallets in brand gestoken Gouda (D2)
Op de Boomgaardstraat zijn dinsdag 19 februari rond 19.00 pallets in brand gestoken. De brandweer heeft het brandje geblust.

Inbrekers overlopen Boskoop (D2)
Een 48-jarige Boskoopse heeft samen met haar man en dochter twee inbrekers overlopen. Zij kwamen dinsdag 19 februari rond 19.00 uur thuis. De Boskoopse zag een man uit een raam van de eerste verdieping naar buiten springen. Zij wilde achter hem aanrennen, maar schrok van een tweede man die het raam uitsprong. Deze gaf haar een stoot op haar bovenlip. Uit de woning is een discman en een gsm meegenomen. Men is waarschijnlijk binnengekomen door een raampje te forceren.

Inbraak Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
Dinsdag 19 februari is gedurende de dag ingebroken in een woning aan de Prins Alexanderlaan. Men is binnengekomen door een deur open te breken. Vooralsnog wordt uit de woning niets vermist.