Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-02-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 08.50 uur

Districtschef Marco Polo naar Drenthe

UTRECHT - Bij Koninklijk Besluit van 18 februari 2002 is de heer Mr. O.R. Dros (Oscar) per 1 april a.s. benoemd tot directeur politie, tevens plaatsvervangend korpschef, van de politie regio Drenthe.

Oscar Dros is nu werkzaam als districtschef van het district Marco Polo in de Politie Regio Utrecht. Op 28 maart a.s neemt Oscar Dros, na zeventien jaar, afscheid van de Politie Regio Utrecht.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie naar aanleiding van een tip twee personen aangehouden voor het stelen van een groot aantal goederen.

Omstreeks 13.55 uur kreeg de politie een tip dat uit de parkeergarage La Vie een bepaald type auto zou komen rijden die vol zat met gestolen goederen. Agenten namen positie in bij de parkeergarage. Na enige tijd kwam het bewuste voertuig naar buiten rijden en werd direct klemgereden door een surveillanceauto.

De twee inzittenden een 27-jarige vrouw en een 33-jarige man beiden uit Amsterdam werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. In het voertuig werden een aantal zakken met gestolen kleding aangetroffen. Tevens werden parfum, zonnebrillen en een aantal andere goederen aangetroffen.

Zes hennepplantages ontmanteld

UTRECHT - Dinsdag 19 februari heeft de politie van het district Utrecht Noord zes hennepplantages ontmanteld in de wijk Ondiep.

In vervolg op de ontmanteling van drie plantages op 25 januari, heeft de politie opnieuw een aantal plantages in de wijk Ondiep opgespoord. Hierbij is ook weer gebruik gemaakt van technische opsporingsmiddelen. Onder andere door het gebruik van luchtfoto`s is langs technische weg, dus niet via tips of klachten uit de buurt, geanalyseerd waar mogelijk hennepplantages aanwezig zijn. Enkele verdachte woningen zijn dinsdag door de politie bezocht.

Bij de controle werd in zes huizen een hennepplantage aangetroffen. Bij vijf plantages werden behalve de apparatuur ook in totaal 1.500 hennepplanten in beslag genomen. In één woning werd alleen de apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. Het energiebedrijf constateerde dat bij vier van de woningen illegaal stroom werd afgetapt. Zes bewoners zijn door de politie aangehouden en op het politiebureau gehoord. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

De aanpak van deze zes hennepplantages past in het beleid van de Politie Regio Utrecht om meer en beter zicht te krijgen op de hennepteelt in de regio. Ook wil de politie zo een einde maken aan onveilige situaties die ontstaan door het aanleggen van diverse technische installaties ten behoeve van de hennepteelt.

Autoinbreker met hoedenplank aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto. Omstreeks 00.10 uur kreeg de politie de melding dat de 32-jarige man in een auto, die stond geparkeerd aan de Plompetorengracht, had ingebroken en wegliep met een hoedenplank onder zijn arm. In de omgeving troffen agenten de man aan met inderdaad een hoedenplank onder zijn arm. Zijn verklaring was dat hij deze had gevonden. De agenten wisten echter beter en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Autoinbreker aangehouden
UTRECHT- Op disdagmiddag werd een 17-jarige jongen aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Amsterdamsestraatweg. Een getuige zag omstreeks 17.45 uur dat een drietal jongens in de auto aan het inbreken waren. Na deze daad reden ze op de fiets weg naar het Wilhelminapark. De politie werd gewaarschuwd en toen de jongens de politieauto zagen reden ze hard weg. De 17-jarige kon desondanks in zijn kraag worden gegrepen en worden aangehouden. Onderweg vond de Utrechter het nodig beledigende woorden te uiten naar de agenten. Uit onderzoek bleek ook dat hij op een gestolen fiets reed. De autokraker is ingesloten voor verhoor.