Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 20-02-2002
De Knusse Boules
Jeu-de-boulesclub De Knusse Boules maakt gebruik van de loods op de voormalige gemeentewerf aan de Hoogeindseweg in Oostelbeers. Omdat de club nog geen permanente locatie heeft kunnen vinden wordt er een gebruikersovereenkomst gesloten voor de loods tot 1 januari 2005.

Subsidie bibliotheek
De bibliotheek heeft aanvullende subsidie gevraagd voor de hogere huur en nieuwe inrichting in de Nieuwe Enck. Het college legt het subsidieverzoek voor aan de gemeenteraad.

Modelvliegclub
Luchtvaartclub Aggglomeratie Eindhoven heeft verzocht gebruik te mogen maken van een stuk grond aan De Rijt langs het Wilhelminakanaal. Defensie staat echter geen enkele uitbreiding van medegebruik van de Oirschotse Heide toe.

Maatregelen jongerenoverlast De Korenaar
Op het speelterrein achter molen De Korenaar in Oirschot is s avonds en in het weekeinde veel overlast van hangjongeren. Extra (politie)controles en verwijdering van een voetbaldoel hebben niet tot resultaat geleid. Het college wil het speelveld nu volledig omheinen met een spijlen hekwerk. Bovendien wordt het pad tussen De Gaanderij en het fietspad versmald en er worden voetgangerssluisjes geplaatst. De kosten bedragen ongeveer 13.500.

Renovatie tennisbanen De Klep
De zes tennisbanen van De Klep in Middelbeers zijn aan vervanging toe. Het college stelt de raad voor om de gravelbanen te vervangen door kunstgras. De aanschaf van kunststof is wel duurder, maar het onderhoud is minder en de banen zijn bijna het hele jaar te gebruiken (behalve bij vorst en sneeuw). De meerkosten van kunstgras worden doorberekend in de huurprijs.

Installatie nieuwe gemeenteraad
Na de verkiezingen van 6 maart aanstaande wordt de nieuwe raad geïnstalleerd op 14 maart om 19.30 uur in gemeenschapshuis Het Dorpsplein in Oostelbeers.

Indexering vervoersvergoedingen
De vervoersvergoedingen in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten worden met 4,6 procent verhoogd, vanwege prijsindexering.

Paardenhouderijen
Een paardenhouderij is geen agrarisch bedrijf en daarom is bebouwing binnen een (voormalig) agrarisch bouwblok niet toegestaan. Als een paardenhouderij ook paarden africht of fokt, dan bepaalt de Adviescommissie Agrarische Bouwaanvragen of er sprake is van een agrarisch bedrijf.
20-02-2002 (nieuw)
05-02-2002