Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 10.45 uur) Woensdag 20 februari 2002

Maastricht; straatroof met geweld
Een 26-jarige man uit Ulestraten heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal met geweld. Het slachtoffer liep afgelopen maandagmiddag omstreeks 15.45 uur in de voetgangerstunnel Spoorweglaan / Meerssenerweg in Maastricht toen hij plotseling vanachter werd vastgepakt en daarbij ten val kwam. Op de grond liggend werd het slachtoffer door twee onbekende mannen geslagen en getrapt en vervolgens beroofd van zijn geld (ongeveer tweehonderd Euro) en een rugzakje met papieren. Met de buit renden de beide straatrovers weg in de richting van de Meerssenerweg. Het slachtoffer heeft zich met allerlei pijnlijke plekken bij de EHBO in het Maastrichtse ziekenhuis onder medische behandeling gesteld alwaar enkele gekneusde ribben werden geconstateerd. De politie die een nader onderzoek instelt is daarbij op zoek naar getuigen. Die kunnen contact opnemen met de Maastrichtse politie via telefoon 0900 8844.

Maastricht, auto over de kop:
Dinsdagmiddag 19 februari 2002 is een personenauto met daarin twee inzittenden op de autosnelweg A-79 ter hoogte van de afslag Bunde over de kop geslagen.
Een 27 jarige inwoner van het Duitse Noringen reed omstreeks 12.30 uur in zijn auto samen met een passagier over de autosnelweg A-79 in de richting van Maastricht. Even voor de afslag Bunde haalde de bestuurder een andere auto in. Bij deze inhaalmanoeuvre raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt, vermoedelijk door aquaplaning na een fikse regenbui. De auto schoof van de weg waar deze in het talud kantelde en op zijn kop bleef liggen. Beide inzittenden liepen enkele kneuzingen op. Zij konden op eigen kracht uit de auto komen.

Maastricht, winkeldieven:
Een 55 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmiddag 19 februari 2002 in een grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Punterweg te Maastricht op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De winkeldief nam twee flesjes smaakmaker met een waarde van enkele euros uit een grootverpakking en stopte deze flesjes in zijn kleding. Zonder deze flesjes af te rekenen verliet de dief de winkel maar werd bij de uitgang ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen.

Dinsdagmiddag 19 februari 2002 heeft de politie tegen een 31 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt nadat hij in een supermarkt gevestigd in een winkelcentrum gevestigd in het stadsdeel Brusselsepoort te Maastricht een winkeldiefstal pleegde. Hij nam voor een bedrag van ruim 20 euros aan etenswaren weg en verliet daarmee de winkel. Echter bij de uitgang greep het winkelpersoneel in. De gewaarschuwde politie heeft tegen de inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg van het winkelbedrijf een winkelverbod van 3 jaar opgelegd. De winkeldief zal zich op korte termijn bij de Officier van Justitie in het kader van snelrecht moeten verantwoorden.

Maastricht, autobrand:
Dinsdagmiddag 19 februari 2002 heeft op de Geusseltkruising te Maastricht een autobrand plaatsgevonden. Een 42 jarige automobilist uit Maastricht bemerkte omstreeks 16.45 uur dat tijdens het rijden over de A-2 richting Maastricht er rook onder de motorkap van zijn auto vandaan kwam. Hij bracht zijn auto meteen op de vluchtstrook tot stilstand waarna de vlammen uit het motorgedeelte sloegen. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand die vermoedelijk onstond door een lekkende brandstofleiding. De auto kon na de brand niet meer rijden en moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Maastricht, woninginbraken:
In een woningcomplex aan de Hoefboomgaard te Maastricht is dinsdag 19 februari in drie woningen ingebroken. Een van de bewoners ontdekte bij thuiskomst omstreeks 17.00 uur dat de voordeur van de woning open stond. Deze bleek te zijn opengebroken. De woning bleek doorzocht te zijn waarbij onder andere een bankpasje, paspoort, rijbewijs en fotoapparatuur werden ontvreemd. Ook bij de buren bleek de toegangsdeur opengebroken te zijn. Hier werden tijden de afwezigheid van deze bewoners enkele juwelen, de autopapieren en de reservesleutel van de auto ontvreemd. In de derde woning werden eveneens goederen ontvreemd. Welke zijn nog niet bekend. De bewoner moet van de diefstal nog aangifte doen.