Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-02-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.35 u) Woensdag, 20 februari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; zakkenrollerij
Een 21-jarige man uit Kerkrade heeft afgelopen dinsdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. De Kerkradenaar ontdekte die dinsdagmiddag dat onbekenden op de Saroleastraat in Heerlen zijn gsm uit de jaszak hadden gestolen. Het slachtoffer vermoedt dat de diefstal plaatsvond toen iemand er tegen hem botste en van die gelegenheid gebruik maakte zijn gsm uit de jaszak te stelen. Ook een 55-jarige vrouw uit Heerlen heeft gistermiddag bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. Bleek dat onbekenden op de Saroleastraat haar gsm en medicijnen (kunnen bij onbevoegd / ondeskundig gebruik gevaarlijk zijn voor de gezondheid: loracepam, temacepam en paracetamol) uit haar handtas hadden gestolen. Ook in dit geval vermoedt het slachtoffer dat de diefstal werd gepleegd op het moment dat er tegen haar gebotst werd en van die gelegenheid gebruik werd gemaakt de diefstal te plegen.

Heerlen; vernieling
Personeel van de beveiliging ontdekte vanmorgen, woensdagmorgenvroeg omstreeks 06.00 dat een man zonder enige reden een ruit / het glas van een telefooncel aan de Hoppenhof in Heerlen kapot trapte. Het beveiligingspersoneel hield de man, een 29-jarige man uit Erfstadt (D) op in afwachting van de gewaarschuwde politie waarna hij aan de politie werd overgedragen. De politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; ingebroken
Afgelopen dinsdagavond werden inbraken ontdekt in een woning aan de Kommerd en in een woning aan het Overbroekerf in Hoensbroek. Bij de inbraak in de woning (nog niet geheel duidelijk hoe de inbrekers de woning zijn binnengedrongen) aan de Kommerd maakten de inbrekers een fotocamera en een flink aantal cds (ongeveer 100 stuks) buit. In de woning aan het Overbroekerf, alwaar de inbrekers via de achterzijde de woning waren binnengedrongen, werden een computer, een fotocamera en stereo-apparatuur gestolen.

Vaals; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen dinsdagavond op de Mamelisserweg in Vijlen van een 18-jarige automobilist uit Heerlen, kreeg de politie aanwijzingen dat de Heerlenaar mogelijk onder invloed (van verdovende middelen) zijn auto bestuurde. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar een bloedproef van hem werd afgenomen. Daarnaast vorderde de politie diens rijbewijs in. De politie stelt een nader onderzoek in.