Ingezonden persbericht


CREATIVE COMBINEERT HIGH-END GELUIDSKAART EN GEAVANCEERDE

LUIDSPREKERS TOT COMPLETE GELUIDSOPLOSSING

De nieuwe Sound Blaster Audigy Surround 5.1 biedt de optimale combinatie: een Sound Blaster Audigy Player met Inspire 5.1 5300-luidsprekers.

Amsterdam, 20 februari 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het Internet, kondigt de Sound Blaster Audigy Surround 5.1 aan. Dit audiosysteem, dat is ontworpen om kwaliteitsbewuste gebruikers van een ongekende 5.1-audiokwaliteit te voorzien tegen een optimale prijs/kwaliteit verhouding, koppelt de ontzagwekkende kwaliteiten van de Sound Blaster Audigy Player-geluidskaart aan het vermogen en de precisie van Creative Inspire 5.1 5300-luidsprekers, die zijn uitgerust met een subwoofer en 5 satellieten van in totaal 48 Watt (RMS). Deze combinatie, die de ideale kant-en-klare uitbouwset vormt, biedt ongeëvenaard Dolby Digital-geluid, EAX Advanced HD en surround-effecten in één enkel, betaalbaar pakket.

"De Sound Blaster Audigy Surround 5.1 biedt gebruikers hoogwaardig geluid voor een betaalbare prijs", aldus Leonardo Colucci, Europees Brand Manager voor luidsprekersystemen bij Creative Labs Europe. "Alle onderdelen zijn gebaseerd op dezelfde ontwerpprincipes van Creative Labs, dus alle componenten ondersteunen en versterken elkaar. Alles wat gebruikers nodig hebben, zit in de doos en de installatie verloopt vlot en eenvoudig, zodat luisteraars zich snel in een dynamische nieuwe geluidswereld kunnen storten met spellen, muziek en films. Bovendien is een extra Dolby Digital-decoder overbodig, omdat alle verwerking plaatsvindt op de Audigy Player-kaart voordat het signaal wordt doorgegeven aan de Inspire-luidsprekers."

Met zijn nieuwe technologie, verwerkingskracht die vier maal groter is dan bij eerdere oplossingen, 24-bits 96kHz invoer/uitvoer en SB1394-connectiviteit (conform IEEE 1394) vormt de Sound Blaster Audigy Player een opmerkelijke geluidskaart. Samen met de Creative Inspire 5.1 5300-luidsprekers vormt deze combinatie de ideale oplossing voor entertainment en geluidsweergave in de thuisomgeving, met een verrassend aantrekkelijk prijskaartje. "Samen zullen zij de gebruiker van een geheel nieuwe dimensie op entertainmentgebied voorzien", zegt Leonardo Colucci tot slot. "Zij maken geluidsweergave met ongelofelijke nauwkeurigheid mogelijk en ondersteunen de meest geavanceerde 3D-effecten. En dan zijn ze ook nog eens bijzonder fraai van vormgeving!"

Met het uitgebreide pakket meegeleverde spellen vormt de Sound Blaster Audigy Surround 5.1 de aantrekkelijkste keuze voor de gebruiker die op zoek is naar een betere en eenvoudigere surround-geluidsoplossing.

Prijs en beschikbaarheid
De Sound Blaster Audigy Surround 5.1 komt eind maart beschikbaar tegen de aanbevolen prijs van 259,90 Euro, inclusief BTW.
Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.

Beeldmateriaal van bovengenoemde producten kunt u downloaden via: .

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Dennis Doodeman
Tel. +31 (0) 20 5304345
E-mail: dennisd@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

>