Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Einhoven 20-02-2002
1e Persbericht 20 februari 2002




Eindhoven: Fotograaf beroofd
Een 44-jarige fotograaf uit Parijs is dinsdagavond rond 20.10 uur op de Leenderweg van zijn foto-uitrusting beroofd. De man stopte bij een informatiebord aan de Leenderweg en wilde zijn fotospullen achter in de kofferruimte van zijn auto plaatsen. Terwijl hij daar mee bezig was werd hij van achteren beetgepakt en met een bijtende vloeistof in zijn ogen gespoten. De tassen werden uit zijn handen gerukt. De dief sprong in een gereedstaande auto en ging er vandoor met twee fototassen met daarin drie cameras en negen objectieven.

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding Een 48-jarige automobilist uit het Duitse Krefeld veroorzaakte dinsdagavond om 23.45 uur op de Eisenhowerlaan een aanrijding. Hij reed met zijn auto tegen drie wegafzettingsborden. De man had gedronken. Op het politiebureau blies hij 1,7 promille. De man kreeg direct een boete van 600 euro opgelegd.

Eindhoven: Verdachte beroving bromfiets aangehouden Dinsdagavond om 19.00 uur is op de Heuvel Galerie een 25-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt er van verdacht op 13 februari jl. van een 17-jarige jongen uit Eindhoven zijn bromfiets te hebben gestolen. Bij een tankstation aan de Oude Bossche Baan trok hij bij het slachtoffer de bromfietssleutels uit zijn handen en ging er met diens brommer vandoor. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Verdachte diefstal telefoon aangehouden Dinsdagmorgen rond 11.00 uur is op de Ruysdaelbaan een 17-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht dinsdag 12 februari de gsm van een 12-jarig meisje uit Eindhoven te hebben gestolen. Het meisje stond rond 16.00 uur bij vrienden op de Paalheuvel. De man zag kans de telefoon bij het meisje uit haar jaszak te halen waarna hij er vandoor ging.

Eindhoven: Wateroverlast
Vanwege de hevige regelval zijn woensdagochtend vanaf 04.45 uur verschillende tunnels in de stad onder water gelopen. De tunnel aan de Anthony Fokkerweg, de Vestdijktunnel en de tunnel aan de Boutenslaan werden door de politie tijdelijk afgesloten.

Someren: Verkeersongeval
Een 17-jarig meisje uit Someren is dinsdagavond rond 20.00 uur gewond geraakt bij eren verkeersongeval op de kruising Keizerstraat en Kerkstraat. Een 33-jarige automobilist uit Asten verleende de fietsster die op de Kerkstraat reed geen voorrang. De man uit Asten kwam van de Keizerstraat. Het meisje is met vermoedelijk een gebroken been naar het St Anna ziekenhuis in Geldrop gebracht.

Asten: Caravan uitgebrand
Dinsdagavond om 21.15 uur brak brand uit in een caravan op de Bovist in Asten. Er ontstond alleen materiele schade. De brandweer bluste de brand. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting.

Veldhoven: Woninginbraak
Dinsdag is tussen 15.00 en 22.30 uur ingebroken in een woning aan de Torenvalk in Veldhoven. De inbreker forceerde een keukenraam en nam binnen een polstasje met daarin twee paspoorten mee.

Helmond: Wateroverlast
Dinsdagmorgen rond 5.00 uur heeft de politie Wolfsputterbaan bij de rotonde naar Bakel afgesloten. De tunnel was door de hevige regelval onder water komen te staan. Rond 8.30 uur is de afsluiting van de tunnel opgeheven.