Gemeente Roermond




Roermond, 20 februari 2002

Verkeerschaos Roermond opgelost

Door een aanrijding met een verkeerslicht en daardoor opgetreden lekkage is kortsluiting ontstaan in de verkeerslichteninstallatie op het kruispunt Buitenop te Roermond. Dit leidde vanochtend tot een grote verkeerschaos op de wegen in en om de stad. De werkzaamheden op de N293 tussen Melick en St. Odiliënberg droegen daar nog eens flink aan bij.

Essent kreeg vanochtend om 7.30 uur de melding dat iets mis was met de in een groep geschakelde verkeerslichten, waarna meteen actie werd ondernomen. Op dat moment was de ochtendspits al in volle gang. Essent was snel ter plaatse om de nodige reparaties te verrichten. De politie en de afdeling Stadstoezicht van de gemeente waren eveneens aanwezig om assistentie te verlenen en met name het verkeer weer in goede banen te leiden.

Hoewel de voornaamste oorzaak een technische reden is, neemt de gemeente nog vandaag contact op met de provincie om eventuele alternatieven te bespreken voor de verkeersafwikkeling vanuit Melick en St. Odiliënberg richting Roermond.