Ingezonden persbericht

Nespresso en Saeco brengen volledig automatische espressomachine op de markt

Amsterdam, 20 februari 2002 - De eerste volledig automatische espressomachine voor geportioneerde koffie is sinds kort geïntroduceerd in Europa. De nieuwe Saeco-Nespresso Automaat biedt de consument een ongekend gebruiksgemak: de kwaliteit en versheid van de koffie in capsules worden gecombineerd met het meest innovatieve "druk-op-de-knop"-systeem, met als resultaat een perfecte espresso of cappuccino, kopje na kopje.

De Saeco-Nespresso Automaat is het resultaat van de samenwerking tussen twee hoofdrolspelers uit de espressowereld: Nespresso, de onbetwiste leider in geportioneerde kwalitatieve espressokoffie voor de consumentenmarkt, en Saeco, marktleider in volledig automatische espressomachines. Zij brachten hun technologische knowhow en vindingrijkheid samen om deze machine te produceren. Het unieke machineconcept is een toonbeeld van modern gebruiksgemak voor espressoliefhebbers. Door middel van een carrousel met vier compartimenten is het nu mogelijk om maximaal 20 kopjes in verschillende smaken achter elkaar te bereiden. De gebruikte capsules komen automatisch in een ingebouwd opvangbakje terecht, de machine reinigt zichzelf en de gewenste hoeveelheid koffie in het kopje en temperatuur van het water kunnen in een handomdraai worden ingesteld.

De Saeco-Nespresso Automaat kende reeds een succesvolle start in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland en zal in het voorjaar van 2002 in heel Europa geïntroduceerd worden. In de herfst van 2002 zullen ook andere internationale markten kennis kunnen maken met deze machine.

Sergio Zappella, president-directeur van Saeco: "We zijn zeer verheugd over de samenwerking met een succesvolle en aansprekende partner als Nespresso voor de lancering van dit nieuwe product. Het betekent een belangrijke technologische doorbraak in ons machine-assortiment en biedt ons bedrijf tevens een prachtige kans voor additionele groei". De president-directeur van Nestlé Nespresso, Gerhard Berssenbrügge, voegt daaraan toe: "De lancering van deze nieuwe machine bevestigt niet alleen Nespresso's reputatie als dynamische en innovatieve onderneming, maar biedt tevens voor steeds meer espressoliefhebbers een nieuwe dimensie in ongeëvenaard gebruiksgemak, waarbij men kan rekenen op de hoge kwaliteitseisen die Nespresso hanteert. Bovendien zal deze samenwerking met een wereldvermaard merk als Saeco het vertrouwen van de consument in de technische prestatie en de kwaliteit van deze nieuwe machine nog verder verhogen."

Een uniek systeem

Nespresso wordt vandaag de dag internationaal erkend als dé referentie voor kwaliteitsespresso, zowel door koffiedeskundigen als door het groeiende aantal espressoliefhebbers, die inmiddels met het Nespresso Systeem hebben kennisgemaakt. Dit succes heeft Nespresso vooral te danken aan de hoge smaakkwaliteit van de espresso en het gebruiksgemak van de machines. Het Nespresso Systeem is gebaseerd op de specifieke eigenschappen van de machine, die zijn aangepast aan die van de koffiecapsule en vice versa. De technisch geavanceerde Nespresso-machines, met hogedrukpomp en exact gekalibreerde temperatuur, waarborgen een optimale extractie. De exclusieve, hermetisch gesloten capsules bevatten de juiste hoeveelheid vers gebrande en gemalen koffie, waardoor de versheid en aroma's perfect worden bewaard tot het moment van bereiden. Het resultaat is een heerlijke espresso, die rijk is aan aroma, body en smaak, voorzien van een prachtige cremalaag.

Nespresso-gebruikers over de hele wereld regelen hun aankopen bij Nespresso met behulp van de telefoon, fax of Internet (www.nespresso.com). Nespresso is het exclusieve distributiekanaal voor negen verschillende espressovariëteiten en een breed assortiment espresso-accessoires. Nespresso staat tevens garant voor gepersonaliseerde services en assistentie naar haar klanten, met inbegrip van advies over de koffiemelanges en alle vragen over de werking en het onderhoud van de Nespresso-machines.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie / niet ter publicatie:

NESPRESSO NEDERLAND B.V.
Ronald Duijtshoff ronald.duijtshoff@nespresso.com Marketing & Trade Director Telefoon : 020 ­ 691 88 08 Fax : 020 ­ 697 89 82 NEVE PUBLIC RELATIONS
Stefan de Krijger stefan@nevepr.nl Senior Consultant Telefoon : 0251 ­ 211 322 Fax : 0251 ­ 220 111

Stefan de Krijger
Neve PR Force
Breestraat 2 - D
1941 EJ Beverwijk
T. +31 (0) 251 - 211 322
F. +31 (0) 251 - 220 111
www.nevepr.nl
www.prforce.com


---
This email transmission and any files that accompany it may contain sensitive information belonging to the sender. The information is intended only for the use of the individual or entity named. If you are not the intended recipient, you are hereby notified that any disclosure, copying, distribution, or the taking of any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited. If you have received this email transmission in error, please immediately notify the Security Administrator via info@nevepr.nl

We also like to inform you that all incoming and outgoing email messages can internally be read by third parties.