Gemeente Soest


Stemmen op een ander stembureau

Regel het voor 20 februari

U wilt in een ander stembureau stemmen dan op uw oproepingskaart staat vermeld. Wat moet u dan doen?

Als u niet kunt gaan stemmen op het stembureau dat op uw oproepingskaart staat vermeld, kunt u een kiezerspas aanvragen. Met deze pas kunt u op alle stembureaus in uw gemeente uw stem uitbrengen. U komt niet voor een kiezerspas in aanmerking als u niet als kiezer staat geregistreerd. Ook ontvangt u geen kiezerspas als u al een schriftelijk verzoek hebt ingediend om bij volmacht of per brief te stemmen.

Voor het schriftelijk aanvragen van een kiezerspas haalt u bij het gemeentehuis een speciaal formulier: het verzoekschrift. Dit formulier vult u in en stuurt u, samen met uw oproepingskaart, terug. U moet dit wel ruimschoots van tevoren doen: het verzoekschrift moet op uiterlijk 20 februari aanstaande bij de gemeente binnen zijn. De kiezerspas wordt u na enige tijd toegestuurd.

U kunt een kiezerspas persoonlijk aanvragen tot uiterlijk vijf dagen vóór de verkiezingen, dus tot en met 1 maart aanstaande. U kunt uw pas aanvragen bij de gemeente. Daar overhandigt u uw oproepingskaart. De desbetreffende ambtenaar maakt een aantekening op uw oproepingskaart waarmee deze in een kiezerspas is omgezet.

Een kiezerspas wordt slechts éénmaal uitgereikt. Raakt u hem kwijt, dan wordt geen nieuwe verstrekt.


---

Milieucentrum de Kwekerij gesloten van 11 t/m 15 februari 2002

Van 11 t/m 15 februari 2002 is het milieucentrum de Kwekerij, Molenstraat 157 in Soest, wegens vakantie gesloten.

U kunt het milieucentrum na bovengenoemde week weer bezoeken op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.30. Tot en met 27 februari 2002 staat de tentoonstelling "Hallo met Madelief!" , over communicatie in de natuur, opgesteld.
Meer informatie: Johan Simon (035 6093202; E-mail: milieucentrum@soest.nl

---

Verhuizing bouwzaken 12 en 13 februari 14 februari balie bouwzaken in centrale hal

Op 12 en 13 februari verhuist de balie bouwzaken van de gemeente Soest naar de centrale hal in het gemeentehuis. Ondanks de verhuizing is de balie bouwzaken gewoon geopend tussen 8.30 en 12.30 uur. De mogelijkheid bestaat echter dat die twee dagen niet alle benodigde stukken paraat zijn.

Vanaf donderdag 14 februari is de balie bouwzaken langer en vaker open. De balie bouwzaken is dan geopend op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur en elke donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Gedurende de openingstijden kunnen inwoners van de gemeente Soest zonder afspraak met alle vragen over bouwzaken bij deze balie terecht.
---

Locaties uitbreiding straatverlichting Smitsveen

Locaties uitbreiding straatverlichting de Eng

Tentoonstelling "Hallo, met madelief!" in de Kwekerij