Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 18 februari 2002

VEILIGHEID EN WERK CENTRAAL IN CHARLOIS

PvdA-delegatie met Dick Benschop bezoekt de wijk Rotterdam-Charlois

Op woendag 20 februari bezoeken staatssecretaris van Europese Zaken Dick Benschop en de PvdA-Kamerleden Desirée Duijkers, Hillie Molenaar en Mariëtte Hamer de Rotterdamse wijk Charlois.

Om 10.00 uur wordt de delegatie ontvangen in de buurtpost Millinxwijk, Moerkerkestraat 60. Hier worden zij bijgepraat over de situatie in de Millinxbuurt en de verbeterplannen voor de Tarwewijk. Dick Lockhorst, PvdA-deelraadsvoorzitter Charlois, is eveneens aanwezig bij dit gesprek.

Om 10.45 uur gaat de delegatie in koppels uiteen. Mariëtte Hamer en Desirée Duijkers brengen een bezoek aan het project Justitie in de Buurt, Wijkbureau Feijenoord/Charlois, Mijnsherenplein 46B. Samen met Piet van Namen, coördinator Veiligheid, en Frank van Rooijen van de politie, nemen zij een kijkje bij een pand in de buurt.

Dick Benschop en Hillie Molenaar gaan tezelfdertijd op bezoek bij de Stichting 'Vooruit Tarwewijk', Maasdamstraat 6, een stichting voor werk, sociale activering en educatie. Deze stichting helpt zeer moeilijk bemiddelbare werkzoekenden weer op weg.

Tot slot nemen Dick Benschop, Desirée Duijkers, Hillie Molenaar en Mariëtte Hamer vanaf 12.30 uur onder het genot van Surinaamse broodjes deel aan een gesprek met vertegenwoordigers van bewonersorganisatie Tarwezijde, Zwartewaalstraat 191.

Het bezoek duurt tot 14.00 uur.

Voor meer informatie: Marije Laffeber 070-318 3691