Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 18 februari 2002

PvdA-DELEGATIE BEZOEKT ZOETERMEER

Woensdag 20 februari bezoeken de voorzitter van de Tweede Kamer, Jeltje van Nieuwenhoven, en de PvdA-kamerleden Saskia Noorman-Den Uyl en Annet van der Hoek Zoetermeer.

De kamerleden Noorman en Van Der Hoek brengen een bezoek aan een aantal seniorenlokaties. In de foyer van het Centrum voor Kunst en Cultuur, Leidsewallen 80 te Zoetermeer is er na een kort interview voor de aanwezigen gelegenheid tot het stellen van vragen aan de PvdA-ers. Er wordt ook over lokaal en landelijk ouderenbeleid gesproken.

Vanaf 12.15 uur wordt wijkcentrum Rakkersveld, Rakkersveld 8, bezocht. Na een korte presentatie over de stand van zaken met betrekking tot het oudkomersproject, spreken de kamerleden met projectleiders en cliënten.

Vervolgens, van 13.30 tot 15.00 uur, brengen de twee PvdA-ers een bezoek aan N.H. kerk De Regenboog, Nathaliegang 263. Ook tijdens dit bezoek worden de twee kamerleden kort geïnterviewd en is er voor de aanwezigen wederom gelegenheid tot het stellen van vragen. De kamerleden spreken tijdens dit werkbezoek met ouderen over door hen ervaren problematiek in hun woonplaats.


---

---

Drie ouderenbonden uit Zoetermeer presenteren deze dag een rapport over seniorenhuisvesting. Dit rapport wordt rond 16.00 uur aangeboden aan de Zoetermeerse wethouder van volkshuisvesting en Jeltje van Nieuwenhoven. Aansluitend vindt er onder leiding van Jeltje van Nieuwenhoven een discussie plaats met ouderenbonden, politiek en de senioren zelf. Deze bijeenkomst vindt plaats in Buytenhage, Bergmanstrook 45.



Partij van de Arbeid