Partij van de Arbeid

Den Haag, 18 februari 2002

PvdA-lijsttrekker Ad Melkert bezoekt Amsterdam

Woensdag 20 februari bezoekt PvdA-lijsttrekker Ad Melkert Amsterdam.

Om 11.00 uur brengt hij een bezoek aan de Dappermarkt. Samen met ondernemers wandelt Melkert over de markt. Beginpunt: hoek Mauritskade - Dapperstraat.

Vervolgens vertrekt Melkert naar het Flevohuis, Kramatplantsoen 101 in Amsterdam Zeeburg, alwaar hij vanaf 12.30 uur in gesprek gaat met bewoners, hun kinderen en met verplegers.

Ad Melkert reist om 13.30 uur met het openbaar vervoer naar station Lelylaan. Onderweg voert hij gesprekken met conducteurs en trambestuurders. Op station Lelylaan vinden eveneens gesprekken over veiligheid plaats met buurtregisseur Kees van der Roer, medewerkers van het gemeentelijk vervoerbedrijf en een treinconducteur.

Aansluitend bezoekt Melkert het Opvoedsteunpunt. Het steunpunt is vooral gericht op Marokkaanse en Turkse moeders van kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Dit onderdeel is overigens niet toegankelijk voor de pers.

Om 16.00 uur gaat Ad Melkert nogmaals naar het Sloterparkbad. Eind vorig jaar was hij hier ook te gast, in verband met de overlastproblematiek, die noopte tot sluiting van het zwembad. Ook nu wil Melkert zich graag op de hoogte stellen van de situatie en gaat daarover in gesprek met de exploitant en mensen van het wijkteam.

Ook het avondprogramma staat in het teken van veiligheid. In de Meervaart, Meer en Vaart 300 te Amsterdam begint om 20.00 uur een discussiebijeenkomst. Eberhard van der Laan interviewt landelijk PvdA-lijsttrekker Ad Melkert en de lokale PvdA-lijsttrekker Rob Oudkerk. Aansluitend kunnen de aanwezigen in de zaal reageren.

Tijdens het interview presenteert Ad Melkert vijf veiligheidspunten. De mensen in de zaal kunnen hier prioriteiten noemen en Melkert suggesties aanreiken hoe het veiliger kan in de buurt. Na de pauze debatteren vier lokale PvdA-lijsttrekkers over het Amsterdamse veiligheidsbeleid.