Gemeente Leeuwarden

Voorstel tot benoeming van griffier en adjunct-griffier van de Gemeenteraad van Leeuwarden

In het kader van de dualisering van het gemeentebestuur krijgt de gemeenteraad van Leeuwarden ondersteuning van een griffier en een adjunct-griffier. De burgemeester heeft het voornemen om aan de raad voor te stellen in te stemmen met de volgende benoemingen: Baudewijn Franssen, projectleider Dualisering bij de Bestuursacademie Noord-Nederland, als griffier van de gemeenteraad, en; Bert Versteeg, die sinds 1970 in diverse functies werkzaam is bij de Gemeente Leeuwarden, als adjunct-griffier.

De griffier en adjunct-griffier worden in het nieuwe stelsel conform de Wet Dualisering benoemd door de gemeenteraad. De ondersteuning zal liggen op het vlak van invoering van het dualistisch bestuursstelsel en zich tevens richten op het hierbij behorende veranderingsproces.

Beide personen beginnen als kwartiermaker voor een periode van zeven maanden. Daarbij bepaalt de gemeenteraad of de griffier en adjunct-griffier in functie blijven of dat er andere personen voor deze functies worden aangetrokken.