KPN NV

Datum
KPN HERSTRUCTUREERT HONGAARSE ACTIVITEITEN VIA EEN BOD OP EUROWEB20 februari 2002 Nummer
013p

Everest Acquisition Corp., een 100% dochter van KPN (AEX: KPN), heeft vandaag een bod uitgebracht op alle uitstaande gewone aandelen van EuroWeb International corp. (NASDAQ: EWEB) tegen een prijs van USD 2,25 per aandeel in contanten. Op basis van de meest recente informatie gaat Everest Acquisition Corp. er vanuit dat er nog 4.665.332 aandelen uitstaan. Dienovereenkomstig vertegenwoordigt het bod een totale waarde van ca. USD 10,5 miljoen. Dit betekent een premie van ca. 40% op de slotkoers van dinsdag 19 februari 2002 van USD 1,61, en een premie van 43% over de gemiddelde slotkoers gedurende de dertighandelsdagen voorafgaand aan en inclusief 19februari. De afronding van de transactie is onderworpen aan de volgende voorwaarde (de "minimumvoorwaarde"): ten minste 90% van het totale aantal uitstaande aandelen na verwatering is op geldige wijze aangeboden en niet ingetrokken voor de expiratiedatum. KPN bezit momenteel ca. 52,8% van de uitstaande EuroWeb-aandelen via een 100% dochter die haar aandelen in het bod wil inbrengen. Everest Acquisition Corp. zal niet afzien van de minimumvoorwaarde, indien Everest Acquisition Corp. daardoor wordt toegestaan om minder dan de meerderheid van de uitstaande aandelen te kopen die KPN nog niet bezit.

Het doel van het bod is om alle uitstaande aandelen van EuroWeb te verwerven, waarna EuroWeb van de beurs wordt gehaald. Everest Acquisition Corp. heeft de intentie om EuroWeb en Everest Acquisition Corp. zo snel mogelijk na afronding van de transactie samen te voegen. Na voltooiing zal deze transactie geen negatieve gevolgen hebben voor de kaspositie van KPN.

EuroWeb is de houdstermaatschappij van vier Internet Service Providers voor zakelijke klanten in Hongarije (belang van 49%), Slowakije (belang van 100%), Roemenië (belang van 100%) en Tsjechië (belang van 100%). KPN bezit momenteel 52,8% van EuroWeb, dat complementair is aan het belang van 75,2% in de Hongaarse Data/IP-operator Pantel. Pantel exploiteert een uitgebreid glasvezelnetwerk in Hongarije, met vertakkingen naar de meeste buurlanden. Pantel heeft reeds een belang van 51% in de Hongaarse activiteiten van EuroWeb.

Na voltooiing van het bod en de daaropvolgende samenvoeging wil KPN de activiteiten van EuroWeb onderbrengen in Pantel en krijgt Pantel directe controle over de activiteiten van EuroWeb en toegang tot de zakelijke klanten in de desbetreffende regio. De positie van Pantel in Hongarije en haar buurlanden zal hierdoor verder worden versterkt, hetgeen bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

KPN richt zich op zijn kernmarkten Nederland, Duitsland en België en heeft begin 2001 aangekondigd de activiteiten in Centraal- en Oost-Europa af te stoten. Hieronder vallen ook EuroWeb en Pantel. KPN streeft met deze transactie naar een herstructurering van de Hongaarse bezittingen om de toekomstige verkoop van Pantel te faciliteren.

Mededeling aan aandeelhouders EuroWeb: Beleggers wordt dringend verzocht de verklaring van Everest Acquisition Corp. ten aanzien van het bod grondig te bestuderen, evenals andere relevante documenten die bij de SEC worden gedeponeerd zodra deze beschikbaar zijn. Deze documenten bevatten belangrijke informatie. Beleggers kunnen deze documenten gratis verkrijgen via de website van de SEC, www.sec.gov, of via D.F.King & Co. Inc., the Information Agent, 77 Water Street, New York, NY10005, telefoon 001-212-269-5550.
Noot voor de redactie (

KPN NV