Sdu Uitgevers

Persbericht

Den Haag, 20 februari 2002

Samenwerking Katholieke Universiteit Brabant en Sdu Uitgevers / Koninklijke Vermande

Op 1 januari jl. is een samenwerkingsproject van start gegaan tussen de Katholieke Universiteit Brabant (KUB) en Sdu Uitgevers / Koninklijke Vermande. Kern van deze samenwerking vormt de uitwisseling van informatie omtrent de inhoud en gebruiksvriendelijkheid van de (studie)boeken en tijdschriften die Sdu Uitgevers / Koninklijke Vermande gedurende dit project ter beschikking stelt aan de bibliotheek van de KUB. Van belang voor Sdu is dat medewerkers en studenten van de KUB haar materiaal leren kennen. Als tegenprestatie ontvangt de KUB van elk nieuw juridisch boek een gratis exemplaar. Tevens zijn er gratis abonnementen op 11 losbladige werken en 8 tijdschriften, waaronder Fiscaal Tijdschrift Vermogen, Uitspraken Sociale Zekerheid (USZ), Journaal Vreemdelingenrecht en Juridische Berichten voor het Notariaat.

Het project heeft in eerste instantie een looptijd van één jaar en richt zich op de volgende aandachtsgebieden van de juridische faculteit van de KUB: Belastingrecht, Encyclopedie en Rechtsgeschiedenis, Europees en Internationaal Publiekrecht, Privaatrecht, Recht, bestuur en informatisering , Sociaal Recht en sociale politiek, Staats- en bestuursrecht, Strafrechtwetenschappen.

Twee maal per jaar (juni en december) worden door intensieve gebruikers van de boeken en tijdschriften, i.c. wetenschappelijke medewerkers, studenten en ondersteunend personeel, evaluatieformulieren ingevuld, waarin met name wordt gekeken naar inhoudelijke aspecten van de titels: voldoen ze aan de eisen die de vakgroepen aan hun leermiddelen stellen; zijn ze zó gepresenteerd dat studenten er optimaal gebruik van kunnen maken; zijn de boeken geschikt om voor te schrijven, etc.

De input die wordt verkregen uit de vragenlijsten zal aan de uitgever ter beschikking worden gesteld om zo te kunnen inspelen op de wensen van de professionele gebruikers.

Indien beide partijen zich na dit jaar kunnen met tevredenheid terug kunnen kijken op de samenwerking, zal het project worden voortgezet en eventueel worden uitgebreid naar andere faculteiten.


---
Voor informatie kunt u contact opnemen met Paul van Waelsden, Informatiespecialist rechtsgeleerdheid, Bibliotheek van de KUB, telefoon 013 - 466 25 20, e-mail: Waelsden@kub.nl

of met Michael Cahen, marketingcoördinator Juridisch, Sdu uitgevers / Koninklijke Vermande, telefoon (070) - 378 97 34, e-mail m.cahen@sdu.nl