Korps: Friesland, plaats: Friesland 20-02-2002
Persberichten 20-02-2002 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Boornzwaag: vrachtwagen in berm
Woensdag omstreeks 03.45 uur reed een 19-jarige inwoner van Barendrecht met zijn vrachtwagen over de Rijksweg A7 in de richting Sneek. Op een gegeven moment werd de chauffeur, naar zijn zeggen, gedwongen uit te wijken daar een voorligger een verkeerde inhaalmanoeuvre uitvoerde. De vrachtwagenchauffeur kwam vervolgens in de middenberm terecht en schampte langs de vangrail, die daardoor over een lengte van ongeveer 100 meter werd beschadigd. De vrachtwagen liep plaatschade op aan de rechterzijkant. De vrachtwagen, die de verkeerde inhaalmanoeuvre uitvoerde, bleef onbekend. Door Rijkswaterstaat werd de modder van het wegdek verwijderd.

Harlingen: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken bij een winkel aan de Grote Kerkstraat. Door getuigen werd gezien dat een man met een bivakmuts op, lengte 1.70 meter, een ruit aan de zijkant van de winkel vernielde. Het is niet bekend of er iets is weggenomen. De verdachte is vermoedelijk weggereden in een donkerkleurige personenauto. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. De eigenaar van de winkel moet nog worden gehoord.

Franeker: inbraak woning
Woensdag tussen 00.30 en 05.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Heerengracht. Een ruitje in de toegangsdeur werd vernield. Uit de woning werd een leren damestas gestolen, waarin twee bankpasjes zaten. Of er verder iets is weggenomen, is niet bekend. De bewoonster, een 72-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Bolsward: vallende scooterbestuurder
Dinsdag 19 februari omstreeks 20.50 uur reed een 53 jarige inwoner van Makkum op een scooter over de Snekerstraat. Op een gegeven moment werd hij ingehaald door een paar busjes. Het laatste busje sneed de scooterbestuurder en om een aanrijding te voorkomen moest hij uitwijken. De man reed recht de stoep op en kwam ten val. Hij kwam met zijn rechterzijde op een paaltje terecht.

Leeuwarden: inbraak zienkenhuis
Afgelopen nacht werd ingebroken in het ziekenhuis aan de Mr. P.J. Troelstraweg. Men is binnengekomen via het forceren van een nooduitgang. Uit een kantoor is een computer weggenomen. Enkele andere ruimten zijn eveneens doorzocht, maar verder wordt niets vermist. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272