Politie Drenthe

Persberichten

Man verdacht van tientallen diefstallen
14:58 woensdag 20 februari 2002

Dirk Neef, 0522 - 27 4015

MEPPEL. Een 25 jr. rondzwervende man heeft bekend dat hij zich de afgelopen maanden schuldig heeft gemaakt aan meerdere gevallen van diefstal. Hoewel hij niet alles wil bekennen, verdenkt de politie hem op basis van sporen, aangetroffen spullen, signalement en nader onderzoek, van zeker nog 45 zaken. De man pleegde vooral diefstallen uit kleedruimten bij bedrijven en sportcomplexen en stal een auto. Hij tankte een aantal keren zonder te betalen en deed dit ook een paar keer na ergens overnacht te hebben.

De man werd op 4 februari aangehouden op een parkeerplaats aan de A-28 bij Koekange. Hij lag te slapen in een auto die op 14 januari was gestolen in Hasselt. De man werd gezocht voor een geval van flessentrekkerij bij een hotelgelegenheid in Meppel. Daar overnachtte hij september vorig jaar zonder te betalen. In de auto van de man werden veel goederen aangetroffen. Uit nader onderzoek door de recherche in Meppel kwam naar voren, dat veel van deze spullen afkomstig waren van diefstal. De diefstallen werden gepleegd in o.a. Meppel, Staphorst , Hasselt, Zwartsluis, Steenwijk en Zwolle. In Dwingeloo stal hij op 1 februari meerdere portemonnees uit de kleedruimte van het sportcomplex aan het Westeinde.

De hoogte van de totale buit wordt geschat op enkele tienduizenden euro's. Veel goederen konden worden teruggebracht bij een eigenaar, een deel ook niet. De buit ging op aan zijn "manier van leven". Hij is niet verslaafd aan drugs. De man is inmiddels voorgeleid voor de Rechter Commissaris en hij blijft voorlopig vast zitten. Het onderzoek van de politie zit in de afrondende fase.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe