CFO

CFO eist 4% voor CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen

De CFO CNV-bond heeft het eisenpakket vastgesteld voor de komende CAO-onderhandelingen in de Verpleeg- en Verzorgingshuizen (200.000 werknemers). De leden willen een duidelijke koopkrachtverbetering en daarom stelt de CFO een looneis van 4% (inclusief verhoging eindejaarsuitkering).

De onderhandelingen starten in dit voorjaar (maart of april). De leden van de CFO hebben tijdens een raadpleging op 19 februari een groot aantal eisen vastgesteld. De belangrijkste:

- Een looneis van 3,5% (éénjarige CAO). Daarnaast dient er een structurele eindejaarsuitkering van 3,5% te komen (nu nog 3%). Deze uitkering dient bij ontslag naar rato uitgekeerd te worden.
- Aanpassing van het huidige loongebouw. Uitgangspunt voor de CFO is doorgroeimogelijkheden voor werknemers bij goed functioneren. Daardoor ontstaat meer perspectief voor behoud van medewerkers en een positieve invloed op de instroom van nieuwe medewerkers. Hiervoor is geld beschikbaar van het kabinet (de zogenaamde Van Rijn-gelden).
- Voor de CFO is het kunnen combineren van zorg en arbeid erg belangrijk. Veel werknemers hebben hiermee te maken. De CFO vindt dat mogelijkheden om zorg te combineren met betaald werk moeten worden vergroot. Hierin horen meer zeggenschap over arbeidstijden, verlofmogelijkheden, kinderopvangregelingen en rouwverwerking. Inmiddels is er een wet Arbeid en Zorg met een aantal verlofvormen. De CFO wil hierop de volgende aanvullingen:
= Inkomen aanvullen tot 100% van het inkomen bij gebruikmaking van kortdurend zorgverlof
= Inkomen aanvullen tot 100% bij gebruikmaking van de overige verlofmogelijkheden door bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden tegen elkaar te ruilen (meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden) = Doorbetaling ouderschapsverlof met minimaal 70% van het laatst verdiende loon
= Toekennen van drie extra dagen zwangerschapsverlof voor vaders/partners
= Toekennen van twee extra verlofdagen per jaar voor vrijwilligerswerkzaamheden uitgevoerd in de zorg. = Langdurig zorgverlof toekennen voor de verzorging van ernstig zieke familieleden (1e graad), met behoud van minstens minimumloon.
- Leidinggevende en collega's weten vaak niet hoe ze met een rouwervaring op de werkplek om moeten gaan. De CFO wil in de CAO afspreken dat er in iedere instelling een rouwprotocol komt dat richtlijnen biedt voor leidinggevenden en collega's. Dit dient te gebeuren per instelling in overleg met de ondernemingsraad. De CFO komt tijdens de onderhandelingen met een modelprotocol.
- De CFO vindt het van groot belang werknemers extra te scholen en de eigen mogelijkheden te vergroten (grotere inzetbaarheid of employability). nascholing) aangepast te worden. Dit dient te gebeuren door een Persoonlijk Ontwikkelings Plan. In de huidige CAO is geregeld dat 1% van de loonsom bestemd is voor opleidingsbudget. De CFO wil dit verder verhogen en de doeleinden nader omschrijven.
- De gemiddelde leeftijd van de medewerkers stijgt. Daarom is de instroom van jongeren van essentieel belang. Daarom wil de CFO een verdere uitbreiding van stageplaatsen per instelling door het vaststellen van een vast percentage.

20 feb 02 15:25