Provincie Limburg

Provincie betaalt taxatiekosten bedrijfsbeëindiging veehouderij

PROVINCIE BETAALT TAXATIEKOSTEN BEDRIJFSBEËINDIGING VEEHOUDERIJ

De Provincie Limburg gaat de volledige taxatiekosten van veehouders betalen die overwegen om hun bedrijf te beëindigen in het kader van de 2e tranche Regeling Beëindiging Veehouderijtakken. Dat maakte de gedeputeerde Ger Driessen (landbouw) vandaag bekend tijdens de themadag 'stemmen over reconstructie' die in Nederweert werd gehouden. De Provincie stelt in totaal 250.000,00 beschikbaar voor deze taxatiekosten, een verdubbeling van het oorspronkelijke bedrag. Voorheen betaalde de Provincie en de betrokken veehouder ieder de helft van de taxatiekosten.

De kosten van één taxatie bedragen ca. 860,00. Veehouders die overwegen hun bedrijf te beëindigen op grond van de 2e tranche RBV kunnen vanaf heden zonder extra kosten hun bedrijf laten taxeren. Als ze vervolgens gebruik maken van de zogehete sloopregeling betalen ze de helft van de taxatiekosten terug. Is dat niet het geval dan blijven de kosten volledig voor rekening van de Provincie Limburg.

Tijdens de themadag kregen Minister Laurens-Jan Brinkhorst (landbouw, natuur en visserij) en gedeputeerde Ger Driessen het eerste exemplaar van het ontwikkelingsplan voor een agrarisch vestigingsgebied Nederweert. AgriVeer, een vereniging van 14 veehouders, heeft een plan ontwikkeld om in het buitengebied van Nederweert hun bedrijven te verplaatsen. De kosten van deze bedrijfsverplaatsing worden geschat tussen de 7 miljoen en 11 miljoen. De AgriVeer hoopt op financiële ondersteuning uit Europese fondsen, de rijksoverheid en de Provincie Limburg.
20-2-2002 17:06