Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 20 februari 2002

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

MEDEDELING VAN ONTVANGEN AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING (kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Rivium 1e straat 201, bedrijfsgebouw uitbreiden. Rijndal 48, dakkapel en serre bouwen.
Erasmustuin 20, dakkapel aanbrengen.
Fazantstraat 1, schoolgebouw uitbreiden.
Geelvinkbaai 5, dakkapel aanbrengen.
Arica 104, dakkapellen aanbrengen.

AANVRAAG OM BOUWVERGUNNING, MELDING VAN EEN BOUWVOORNEMEN: VRIJSTELLINGSPROCEDURE


1. Erasmustuin 20, dakkapel aanbrengen.

2. Dubbelspoor 34, tuinhuisje plaatsen.

Aan de bij 1 genoemde aanvraag om bouwvergunning en de bij 2 genoemde melding van een bouwvoornemen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 21 februari 2002, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is eenieder bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN

Verzenddatum 13 februari 2002:
Fascinatio 1K-2, 2 kantoren en trafohuis bouwen.

Verzenddatum 14 februari 2002:
Gerard Doustraat 7, woning uitbreiden en dakkapel aanbrengen. Banda-hof 1-48, antenne-installatie plaatsen. Langs Rijksweg A20, geluidsscherm uitbreiden. Roos van Dekama Erf 34, dakterras gedeeltelijk overkappen.

Belanghebbenden die menen door één van de bovengenoemde beschikkingen te zijn getroffen, hebben de bevoegdheid om tegen die beschikking bij de gemeente een bezwaarschrift in te dienen. Ingevolge de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KAPVERGUNNING

Er is door de gemeente een kapvergunning aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende boom.

Verzenddatum 13 februari 2002:
Achterzijde woning Anton Wachterburg 22/28 1 esdoorn. De boom is uitgegroeid tot bosplantsoen en staat te dicht op de erfgrens.

De betreffende kapvergunning ligt vanaf heden ter inzage.

TIJDELIJKE REFERENDUMWET

Raadsbesluiten waarover een referendum kan worden gehouden

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad op 11 februari 2002 de hieronder genoemde besluiten heeft genomen. Over deze besluiten kan een referendum (volksraadpleging) op grond van de Tijdelijke referendumwet worden gehouden. Kiesgerechtigde inwoners kunnen hiertoe persoonlijk bij het hoofd of de senior medewerker van de deelsector Burgerzaken van de gemeente een verzoek indienen.


-Besluit om de verordening op het correctief raadgevend referendum Capelle aan den IJssel vast te stellen;
Toelichting: De verordening regelt dat over een aantal soorten raadsbesluiten geen referendum op grond van de Tijdelijke referendumwet kan worden gehouden.
Inwerkingtreding: zes weken na de dag van bekendmaking.


-Besluit om de subsidieverordening Welzijn 2002 vast te stellen. Toelichting: De verordening heeft betrekking op (structurele) subsidie verlening aan de instellingen die binnen de gemeente activiteiten ontplooien op het terrein van welzijn. Inwerkingtreding: zes weken na de dag van bekendmaking.

Tegen de besluiten over het wel of niet referendabel verklaren van raadsbesluiten kan binnen 6 dagen na de datum van dagtekening van deze publicatie beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

De beide verordeningen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum. Daar is ook meer informatie te verkrijgen over de Tijdelijke referendumwet. Op verzoek kan tegen betaling een kopie van de besluiten verkregen worden.

BETAALDE FIETSENSTALLINGEN

Het college maakt bekend dat met ingang van 1 maart 2002 voor het stallen van de (brom)fiets in de fietsenstallingen bij de metrostations Slotplein, Capelle Centrum en De Terp moet worden betaald.

Het stallen van uw (brom)fiets kost 0,50 per dag.

Voor personen tot 18 jaar die in het bezit zijn van een jeugdabonnement en voor studenten die in het bezit zijn van een OV-studentenkaart is het stallen gratis. (Deze abonnementen moeten wel worden getoond, anders moet alsnog worden betaald.)

De bouwaanvragen en meldingen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunning en de verordeningen inzake de Tijdelijke referendumwet liggen ter inzage in de hal bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.