Verbond van Verzekeraars

Benoemingen in directie Verbond van Verzekeraars

Sedert januari 2000 is binnen het Verbond van Verzekeraars geen sprake meer van een beroeps-voorzitter en is er een roulerend voorzitterschap geĂŻntroduceerd, bekleed door een van de leden van het zittende bestuur. Momenteel is dat mr. P. van de Geijn (lid Raad van Bestuur AEGON). Deze verandering heeft met zich meegebracht dat een groot deel van de voorzitterstaken oude stijl is overgedragen aan de algemeen directeur, prof. dr. E.J. Fischer.
In verband met deze herschikking van taken heeft het bestuur, op voordracht van voorzitter en alge-meen directeur, vandaag tot uitbreiding van de directie besloten.

Mr. R. Weurding (40) wordt met ingang van 1 mei 2002 benoemd tot directeur van het Verbond. De heer Weurding trad in 1987 in dienst van het Verbond waar hij inmiddels een groot aantal manage-mentfuncties heeft vervuld. Sinds mei 2000 is hij adjunct-directeur. Eveneens per 1 mei 2002 wordt mr. H.L. De Boer (36) benoemd tot adjunct-directeur. Hij is sinds 1990 werkzaam bij het Verbond. In de loop der jaren was hij onder meer stafmedewerker van de Ver-eniging van Brandassuradeuren, secretaris Juridische Zaken en secretaris Algemene Beleidszaken. Op dit moment is hij secretaris van de sectoren Leven en Zorg. Sedert 1996 maakt hij deel uit van het managementteam van het Verbond.

De ondernemingsraad van het Verbond zal over de benoemingen om advies worden gevraagd.

februari 2002