Ingezonden persbericht


Ook in sport elke Uitnodiging voor media dag van de partij

Rotterdam is een sportstad. Als wethouder Sport, maar zeker ook als lijsttrekker van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 6 maart wil Nico Janssens zich inzetten om deze status te handhaven en te verbeteren. Op sportgebied gebeurt het nodige in de Maasstad, maar er moet volgens de VVD nog veel meer worden geïnvesteerd. Sport is een nationaal bindmiddel. Zorgt voor een meer gezonde bevolking, een bloeiend verenigingsleven, moderne recreatiemogelijkheden plus een economische spin-off voor de stad. Bovendien moeten breedtesport en topsport in Rotterdam in de nabije toekomst nog beter met elkaar worden verbonden.

Sport krijgt een andere, grotere waarde in de maatschappij. Reden voor de VVD in Rotterdam om publiekelijk nog meer aandacht op dit onderwerp te vestigen. Daarom wordt op woensdag 20 februari het grote Rotterdamse sportdebat georganiseerd. Locatie is vanaf 18.45 uur het artiestencafé van de Thorbecke Lyceum aan de Prinsenlaan 82 in Rotterdam-Alexander. In het panel zitten Cees Pille (voorzitter Rotterdam Basketbal), Peter Dankaart (directeur Daka Sport), Sissy van Alebeek (Nederlands kampioene wielrennen) en Nico Janssens (sportwethouder en lijsttrekker VVD). Gespreksleider is Ardie den Hoed. Het Rotterdamse sportdebat wordt voorafgegaan door diverse clinics op dezelfde locatie. Lijstrekker Nico Janssens zal daar actief aan deelnemen.

Programma
17.00 - 18.00 Clinics voor kinderen (onder andere basketbal en wielrennen). Nico Janssens geeft het startschot en rouleert over groepen.
18.00 - 18.45 Pauze met soep en broodjes
18.45 - 19.45 Sportdebat.
19.45 - 20.00 Afrondend statement door Nico Janssens
20.00 - 20.30 Gelegenheid tot napraten