Gemeente Alphen aan den Rijn


Verwijdering bomen Eisenhowerlaan en kruising Eisenhowerlaan - Herenweg

Begin maart 2002 is, als gevolg van de start van het werk "N 207 aanleg busvoorzieningen Alphen Noord", het noodzakelijk om enkele bomen en struiken op de kruising Eisenhowerlaan - Herenweg (N 207) te verwijderen. Op deze locatie zal in het kader van dit plan een langzaamverkeersvoorziening in de vorm van een voetgangers en fietstunnel worden aangelegd. Om een goede inpassing van het werk in de omgeving te realiseren is een landschapsplan ontwikkeld. Dit landschapsplan voorziet onder andere in een nieuwe groene inrichting rond de tunnel.

Daarnaast zal ook binnen de bebouwde kom van Alphen aan den Rijn het nodige groen moeten wijken voor de aanleg van deze busvoorzieningen. Langs de Eisenhowerlaan, vanaf de kruising met de Herenweg tot aan de kruising met de Horstenweg/Het Oude Ambacht, worden de bomen verwijderd. Voor zover de vitaliteit en omstandigheden het toe laten zullen de bomen zo veel als mogelijk verplant worden naar de nieuwe locatie zoals die in het landschapsplan is aangegeven.

Het landschapsplan ligt ter inzage van 20 februari tot 15 maart 2002 in het gemeentelijk informatiecentrum in het stadskantoor te Alphen aan den Rijn.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 20 februari 2002 laatste wijziging