Gemeente Breda

20-02-2002

Toekenning subsidies ACCU Breda

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de subsidiering van dertien culturele projecten in het kader van ACCU Breda. In het voorjaar zal een tweede subsidieronde plaatsvinden. In totaal is hiervoor in 2002 een bedrag van ruim 263.000 Euro beschikbaar.

ACCU Breda, de gemeentelijke versie van het landelijke Actieplan Cultuurbereik, streeft naar een energieker en bruisender Breda door veelbelovende culturele projecten te subsidiëren. Hierbij staan drie themas centraal: Breda netwerkstad, wijkgericht werken en binnenstad naar buiten.

In totaal zijn voor deze eerste subsidieronde 30 aanvragen ingediend, variërend van muziek en theater tot beeldende kunst. Het voorstel voor de honorering van projecten is tot stand gekomen op advies van een speciaal voor dit doel ingestelde adviescommissie, die de projecten nauwkeurig getoetst heeft op de vooraf vastgestelde criteria. ACCU subsidies zijn onder andere toegekend aan een beeldend kunstproject van poppentheater Muzipo, de stadsspeurtocht De Bronzen Sleutel voor basisschoolleerlingen en de Bredase voorstellingen tijdens het Cementfestival. Op de site www.accubreda.nl staat de agenda vermeld van alle gehonoreerde projecten.

ACCU Breda kent twee keer per jaar projectsubsidies toe. Tot 1 april 2002 kunnen projecten worden ingediend die plaatsvinden in de tweede helft van dit jaar. Op de website staat alle informatie over het indienen van subsidieaanvragen. De ACCU brochure met aanvraagformulier is verkrijgbaar bij het Cultuurpunt, Bibliotheek Breda, Molenstraat 6.

Breda, 20 februari 2002