Gemeente Dalfsen

20-02-2002

Appartementen en woningen op terrein 'De Keijzer Kaas'

DALFSEN - De gemeente Dalfsen heeft overeenstemming bereikt met de 'T H Nieuwleusener Onroerend goed b.v.' over de herinrichting van het terrein van de voormalige melkfabriek en omgeving aan de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen. 'T H Onroerend goed b.v.' is een onderneming van de Nieuwleusense ondernemers Tempelman en Heide.

Momenteel is in de voormalige melkfabriek 'De Keijzer Kaas' het kaasverwerkingsbedrijf van de heer De Keijzer gevestigd. Hij bouwt een nieuw bedrijfspand op het bedrijventerrein De Grift in Nieuwleusen. Als dit nieuwe pand klaar is, zal het huidige bedrijf aan de Burg. Backxlaan gesloopt worden.
Op de huidige locatie van 'De Keijzer Kaas' en op de aangrenzende grond, waar nu nog een oud boerderijtje staat, bouwt 'T H Nieuwleusener Onroerend goed b.v.' 15 appartementen, 12 vrijstaande woningen en 1 woning met dienstverlening/winkel. Het boerderijtje is eigendom van de gemeente Dalfsen en zal voor dit project verkocht worden aan de firma 'T H Nieuwleusener Onroerend goed b.v.'.

Naar verwachting zal de bouw in 2003, na het doorlopen van de inspraak en de benodigde planologische procedures, van start gaan.