Ingezonden persbericht

Graag brengen wij u bijgaand persbericht onder de aandacht. Voor meer informatie kunt u mij bereiken op 020 - 5174330 of 06-54 995 999.

Met vriendelijke groet,
Leads PR

Dmitri Berkhout

>

PERSINFORMATIE
Als eerste ter wereld

Universiteit van Liverpool introduceert internationale on-line mastersprogramma's in China

Amsterdam, 20 februari 2002 - De universiteit van Liverpool introduceert vandaag samen met haar wereldwijde eLearning-partner K.I.T. de eerste internationale on-line mastersprogramma's ter wereld in China. K.I.T. eLearning is een internationaal bedrijf dat vanuit Rotterdam opereert. Ook in China is het nu mogelijk om een impuls aan de carrière te geven met het behalen van een prestigieuze masters degree, gewoon thuis via internet.

De universiteit van Liverpool is de eerste westerse instelling die on-line mastersprogramma's op de Chinese markt gaat aanbieden. De programma's vormen voor Chinezen een brug naar de wereldeconomie en het Europese bedrijfsleven. Omgekeerd wordt inzicht geboden in een land dat momenteel zeer snelle ontwikkelingen doormaakt. Uit onderzoek van K.I.T. blijkt dat jaarlijks zo'n 9 miljoen Chinezen bijscholingstrajecten doorlopen.

De programma's bestaan uit een MBA- en MSc-opleiding Informatietechnologie. Ze worden geheel on-line in 'virtuele klassen' verzorgd. Ze behandelen een diversiteit aan onderwerpen, inclusief praktische vaardigheden voor op de werkplek, en zijn gericht op verdere beroepsmatige ontwikkeling. Aan de on-line programma's nemen reeds studenten deel uit onder andere Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Zij netwerken over de hele wereld en wisselen kennis en beroepservaringen uit.

De vraag naar executives met een internationale oriëntatie is in China explosief gestegen naarmate de rol van China in de internationale economie is toegenomen. Dit heeft geleid tot een enorme vraag naar professionals met managementkwaliteiten op topniveau. Met de on-line studieprogramma's in China hoopt de universiteit van Liverpool tegemoet te komen aan de behoeften van de snelgroeiende Chinese economie.

Professor Philip Love, vice-voorzitter van de universiteit van Liverpool: "China is momenteel een van de belangrijkste economieën ter wereld. Bij het huidige groeitempo is er behoefte aan een groot reservoir aan hoogwaardig bestuurlijk talent. De universiteit van Liverpool kan daaraan met haar mastersprogramma's een aanzienlijke bijdrage leveren."

Mevrouw Lin Wenyi, loco-burgemeester van Beijing en belast met Onderwijs, fungeerde als voorzitter bij de introductieceremonie die vandaag in Beijing plaatsvond. Zij meent: "De universiteit van Liverpool staat internationaal hoog aangeschreven. Ik ben blij dat wij nu voor het eerst de kans krijgen om te studeren aan een van de toonaangevende academische instellingen van Europa."

Shai Reshef, voorzitter van de raad van bestuur van K.I.T., de eLearning-partner van de universiteit van Liverpool: "De wereldmarkt is een kenniseconomie geworden. Met de huidige concurrentieverhoudingen moet iedereen absoluut, zonder zijn carrière te hoeven onderbreken, zijn capaciteiten blijven vergroten en vaardigheden blijven bijwerken. Deze on-line programma's vormen een oplossing op maat voor alle carrièremakers, waar dan ook. Ons unieke studieaanbod via internet betekent een revolutie als het gaat om toegankelijkheid van het onderwijs. Het overbrugt enorme geografische en culturele afstanden. Immers, leidinggevenden zitten gezamenlijk in virtuele internationale klassen, waar zij elke dag op mondiaal niveau netwerken en praktische kennis uitwisselen. Er vindt kortom op hoog niveau academische interactie plaats."

De programma's worden naar volle tevredenheid gevolgd door studenten uit 45 landen en vinden veel bijval van technologen en zakenmensen uit de hele wereld. Alleen al afgelopen jaar is het aantal studenten van het ene op het andere kwartaal verdubbeld.

Gekwalificeerde leidinggevenden overal ter wereld kunnen zich voor de programma's opgeven via www.kitcampus.com Einde persinformatie. Amsterdam - Woensdag 20 februari 2002.

Noot aan de redactie (informatie en beeldmateriaal) Deze persinformatie en beeldmateriaal van de introductieceremonie in Beijing kunt u vinden in de Newsroom van Leads PR op www.leadspr.com

Over de universiteit van Liverpool
De universiteit van Liverpool werd in 1881 opgericht en stelt zich als doel een centre of excellence te worden op het gebied van onderwijs en onderzoek. Door de jaren heen hebben er maar liefst acht Nobelprijswinnaars bij de universiteit gewerkt en werden vele academische en onderzoeksprestaties geleverd. Momenteel telt de universiteit ruim 30.000 studenten en verzorgt ze opleidingen in vele richtingen, zoals Management, IT, Techniek, Rechten, Medicijnen en Wetenschap.
Voor nadere informatie, zie www.liv.ac.uk

Over K.I.T. eLearning
K.I.T. eLearning is gevestigd in Nederland en verzorgt on-line opleidingen die specifiek zijn bedoeld voor mensen die werken aan hun carrière en de organisaties waar ze in dienst zijn. Via een samenwerkingsverband met de universiteit van Liverpool verzorgt K.I.T. wereldwijd Masters-opleidingen Business Administration en Masters of Science-opleidingen Information Technology. De programma's zijn het gevolg van vijf jaar onderzoek naar de behoefte aan carrièrekennis en lopen nu voor het derde jaar. Voor nadere informatie, zie www.kitcampus.com

Voor meer informatie (