Rijksuniversiteit Groningen

25.000 kiezers in de kou

In de verkiezingsprogramma's van de verschillende lokale politieke partijen wordt met geen woord of slechts mondjesmaat gerept over de kamernood onder studenten. Sterker nog: een groot aantal van de partijen maakt aan studenten sowieso geen woorden vuil. En dat terwijl er enorme wachtlijsten zijn bij zowel de In (voorheen SSH) als het Woonservicecentrum. Studenten zijn genoodzaakt om in het Stadspark te kamperen en buitenlandse studenten mogen vanuit Delfzijl het befaamde Groninger studentenleven proberen mee te maken.

Groningen laat zich echter in de publiciteit wel voorstaan op de bruisende sfeer waarvoor die 40.000 studenten van universiteit en hogeschool (van wie ongeveer 25.000 kiezers) verantwoordelijk zijn. Het lijkt erop dat Groningen wel de lusten, maar niet de lasten wil zien.

Is die kamernood nu werkelijk zo'n brandende kwestie, of zeuren studenten gewoon? En staat deze problematiek wel model voor het gebrekkige gemeentelijke studentenbeleid? Zet Groningen haar goede reputatie als studentenstad hiermee niet op het spel?

Onder leiding van Igor Ivakic, voorzitter van de Groninger Studenten Bond, zal een keur van lokale politici debatteren over huisvestingsbeleid en studentenbeleid in het algemeen. Gasten zullen oa. zijn Sharon Mast (CDA), Lotte Bruins Slot (D66), Edwin Bouma (Student & Stad), Linda Voortman (GroenLinks) en Arjen Fokkema (Hanzehogeschool). Ook andere politieke partijen ontvingen uitnodigingen, alsmede de universiteit. Het Groninger Politiek Jongeren Kontakt (de koepelorganisatie van jongerenafdelingen van politieke partijen in Groningen) komt ook met een flinke afvaardiging.

Datum en tijd

donderdag 21 februari 2002, 20.00 - 21.30 uur

Spreker

Onder leiding van Igor Ivakic, voorzitter van de Groninger Studenten Bond, de batteren de lokale politici: Sharon Mast (CDA), Lotte Bruins Slot (D66), Edwin Bouma (Student & Stad), Linda Voortman (GroenLinks) en Arjen Fokkema (Hanzehogeschool).

Titel

25.000 kiezers in de kou

Serie

Studentendiscussiecafé

Plaats

USVA, Munnekeholm 10, Groningen

Informatie

Studium Generale Groningen, tel.(050)363 54 64, www.rug.nl/studium