Gemeente Groningen

19
FEB
10.46

Persbericht

Eigentijdse fitness voor ouderen
18-02-2002

Twintig 50-plussers in de stad Groningen kunnen vanaf donderdag 21 maart deelnemen aan een experimenteel fitnessprogramma voor ouderen. Als het experiment slaagt, wil de gemeente fitness voor ouderen onderbrengen in de Stadjerspas. Wethouder René Paas heeft besloten dit experiment op te zetten, als reactie op de vraag van de ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB om de financiële drempels te verlagen voor ouderen die op een eigentijdse manier willen bewegen.

Ouderen die belangstelling hebben, kunnen zich opgeven voor een pilot programma dat bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten op donderdagmorgen van 9.30 10.30 uur. Springs Total Body Care aan de Grote Markt neemt de organisatie van de bijeenkomsten op zich. De begeleider spreekt elke week het programma door met de deelnemers, zodat zoveel mogelijk met hun wensen rekening kan worden gehouden. Naast het bewegen op maat speelt het sociale aspect een belangrijke rol in dit project; zo wordt elke bijeenkomst afgesloten met koffie en een nabeschouwing. Het streven is om een gevarieerde groep samen te stellen met bijvoorbeeld mensen die niet zo gemotiveerd zijn om aan fitness te doen, mannen en vrouwen, variatie in leeftijd etc. Ook is er plaats voor mensen die zich niet goed kunnen bewegen. Na de serie van zes bijeenkomsten krijgen de deelnemers een brunch aangeboden.

Ouderen kunnen zich opgeven tot uiterlijk dinsdag 12 maart bij het Stedelijk Overleg Ouderenbonden Groningen (SOOG), telefoon (050) 579 04 66. De deelname aan de pilot is gratis omdat Springs de kosten op zich neemt.