Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 19 februari 2002

PvdA-DELEGATIE MET KLAAS DE VRIES BEZOEKT BREDA

Op donderdag 21 februari bezoeken minister van Binnenlandse Zaken Klaas de Vries en de PvdA-kamerleden Peter van Heemst, Dick de Cloe, Athanasis Apostolou en kandidaat-kamerlid Aleid Wolfsen de stad Breda. Ze ondersteunen met hun aanwezigheid, in gesprekken met kiezers en vertegenwoordigers, de lokale verkiezingscampagne, met als doel mensen naar de stembus te krijgen. Het bezoek is er vooral op gericht om zoveel mogelijk mensen uit Breda te ontmoeten. Om dit te bewerkstelligen is ervoor gekozen een deel van het bezoek in de binnenstad te laten plaatsvinden.

Van 11.30 tot 12.00 uur wandelt het gezelschap, onder begeleiding van lokale PvdA- politici door de binnenstad. PvdA-wethouder Marja Heerkens en de fractie van de PvdA vergezellen de groep Haagse collega's. De wandeling begint op de Grote Markt en gaat vervolgens door de Karrestraat, Eindstraat, Houtmarkt en Nonnenveld. Het gezelschap zal een blik werpen in de nieuwe parkeergarage, Chassé Parking.

In partycentrum De Kroon in de Boschstraat 86 zal de minister, die verantwoordelijk is voor de Wet bestuurlijke vernieuwing, kort met ambtenaren spreken die met deze nieuwe wetgeving te maken krijgen. Vervolgens zal het gezelschap zich naar de St. Annastraat begeven.

Omstreeks 13.30 uur wordt neergestreken in café-restaurant Publieke Werken, St. Annastraat 12, recht tegenover de ingang naar het Stadserf. Daar ontmoeten de politici vertegenwoordigers van de bewoners en mensen die beroepshalve te maken hebben met veiligheid in de binnenstad. Thema is het veiligheidsbeleid van de stad, het succesvolle horecaconvenant, wijkagenten en stadstoezicht. Vragen die aan de orde komen zijn o.a.:


* Hoe hou je een stad leefbaar en veilig?

* Op welke wijze kan handhaving geschieden en hoe ziet de minister vanuit zijn Haagse blik de zaken, zoals ze iedere dag in een stad gebeuren en opgelost worden?

Iedereen is welkom om zijn zegje te doen en te luisteren.

Na deze bijeenkomst, rond 15.00 uur, bekijkt het gezelschap een aantal plekken in de binnenstad ,die bijzonder zijn voor leefbaarheid en/of veiligheid. De Boschstraat, Catharinastraat, het Valkenberg en de Willemstraat worden dan aangedaan.

Omstreeks 15.30 uur nemen de politici op het station van Breda afscheid van de stad.