Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 19 februari 2002

VEILIGHEID EN ZORG CENTRAAL IN KANALENEILAND EN OVERVECHT

PvdA-delegatie met Ella Kalsbeek bezoekt Utrecht

Donderdag 21 februari bezoekt staatssecretaris van Justitie Ella Kalsbeek samen met de PvdA-kamerleden Staf Depla, Gerritjan van Oven, Usman Santi en Eppo Bolhuis Utrecht.

Om 10.45 uur bezoeken Kalbeek, Santi en Van Oven Buurthuis Kanaleneiland-Zuid, Marco Pololaan 115-117. Hier ontmoeten de PvdA-ers vertegenwoordigers van Vrouwengroep Sociale Veiligheid Kanaleneiland. De Vrouwengroep heeft onlangs de Utrechtse veiligheidsprijs gewonnen.

Aansluitend, tussen 12.00 en 13.00 uur, spreken de staatssecretaris en kamerleden tijdens de lunch met raadsfractievoorzitter Marien Schouten, burgemeester Annie Brouwer, hoofdofficier van Justitie regio Utrecht Inge Klopper en korpschef politie regio Utrecht Peter Vogelenzang over de aanpak van jeugdcriminaliteit. Dit onderdeel is niet toegankelijk voor de pers. Na afloop van dit gesprek, tussen 13.00 en 13.30 uur, is er voor de pers gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tezelfdertijd, om 10.45 uur, gaan de kamerleden Depla, Bolhuis en gemeenteraadslid Aydemir de wijk Kanaleneiland in met de wijkmanager. Hier vinden gesprekken plaats over veiligheid.

Aansluitend, van 12.00 uur tot 13.30, brengen deze PvdA-ers een bezoek aan zwembad Den Hommel, Kennedylaan 5. Den Hommel was de laatste tijd in het nieuws door de onveilige situatie rondom het zwembad.

De twee groepen komen om 14.15 uur bijeen in het Huis aan de Vecht, Costa Ricadreef 9 voor een ontmoeting met de bewoners. Hier is voor de pers om 15.30 een gelegenheid tot het stellen van vragen.