---

Ministerie van Defensie



---

Nieuw fregat Koninklijke marine bezoekt hoofdstad

19-02-2002

Persbericht van het Ministerie van Defensie DV/PB011

Het nieuwste LCF De Zeven Provinciën meert op donderdag 21 februari in Amsterdam af, ter gelegenheid van de viering van de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) 400 jaar geleden. Het fregat, uitgerust met de meest moderne luchtverdedigings- en commandoapparatuur, zal omstreeks 15.30 uur aanleggen bij de Passenger Terminal Amsterdam.

Op het programma in Amsterdam staat onder meer een acte de présence op 22 februari a.s. tijdens het symposium World Wide Waters, dat ook in het teken van de viering van 400 jaar VOC staat. Belang van de zee en de zeevaart voor de welvaart en stabiliteit in de wereld staat tijdens dit symposium centraal.

Voorts liggen de De Zeven Provinciën en het voormalig VOC-schip Amsterdam, eigendom van het Nederlands Scheepvaartmuseum, gedurende de viering 400 jaar VOC naast elkaar. Beide schepen zijn gedurende het weekend van 23 en 24 februari a.s. toegankelijk voor het publiek.

De scheepswerf Koninklijke Schelde Groep heeft op 15 februari jl. de De Zeven Provinciën overgedragen aan de Koninklijke marine.