Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459595
Fax 071-5411867
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 21 februari 2002
·

Inbraak in woning Lisse (D1)
In de avond van woensdag 20 februari werd er ingebroken in een woning aan de Romijnstraat. Een deur van de woning werd opengebroken. Uit de woning is een televisie gestolen.

Inbraak bij juwelier Rijnsburg (D1)
Vannacht, 21 februari rond 03.10 uur werd er ingebroken bij een juwelier aan de Oegstgeesterweg. Een deur van de winkel werd opengebroken. Ondanks het alarm dat afging werd er toch nog een onbekende hoeveelheid sieraden gestolen.

Mobiele telefoon gestolen Leiden (D4)
Van een 22-jarige man uit Rijnsburg is op woensdag 20 februari rond 16.15 uur in de Kaardesteeg een mobiele telefoon gestolen. Een nog onbekende jongeman griste op een moment de mobiele telefoon uit de hand van de Rijnsburger. Hij maakte zich daarna uit de voeten.

Inbraak in woning Leiden (D4)
Op klaarlichte dag van woensdag 20 februari werd er ingebroken in een woning aan de Haarlemmerweg. Een deur van de woning werd ingetrapt. Uit de woning zijn in ieder geval een paspoort, sieraden en geld gestolen.

Mishandeling Leiden (D4)
Een 14-jarige jongen uit Leiderdorp werd op woensdag 20 februari rond 15.15 uur door een nog onbekend gebleven man mishandeld. Dit leverde hem een pijnlijk gezicht en een bloedlip op. Het incident vond plaats bij de verkeerslichten bij de kruising Kanaalweg met de Hoge Rijndijk. Op het moment dat de fietsers groen licht kregen, stapte de jongen op zijn fiets. Daarbij raakte hij de schouder van de man. Een 'sorry' werd niet geaccepteerd. De man haalde tot twee keer toe uit. Daarna reed de man weg op de fiets over en onder de Wilhelminabrug door. De jongen deed bij de politie aangifte.

Inbraak in woningen Voorschoten (D4)
Op de dag en avond van woensdag 20 februari werd er ingebroken in een woning aan de Oranjekade en de Krimkade. Bij één woning werd een ruit uitgenomen, bij de andere woning werd een bovenraampje opengebroken.Uit de woningen zijn sieraden, een laptop, een fotocamera en geld gestolen.

Snorfietser onder uit Voorschoten (D4)
Een 72-jarige man uit Voorschoten ging op woensdag 20 februari rond 19.30 uur op een door de regen glad geworden houten bruggetje aan de Bloklaan met zijn snorfiets onderuit. De man liep daarbij letsel op aan het gezicht. Hij werd overgebracht naar Antoniushove in Leidschendam.

Overval op restaurant Leiden (D4)
Een nog onbekend gebleven overvaller maakte op woensdag 20 februari rond 21.45 uur, een niet nader bekend te maken geldbedrag buit bij een overval op een restaurant aan de Doezastraat. Op het moment dat er alleen nog personeelsleden aanwezig waren kwam de overvaller de zaak binnen. Hij bedreigde het personeel met een vuurwapen. Eén van de personeelsleden moest de kassa leeghalen en het geld aan hem overdragen. Daarna verliet de overvaller het restaurant. De politie stelde onmiddellijk een uitgebreid onderzoek in. Dit leverde tot op heden nog geen resultaat op.

Onder invloed rijden Leiden (D4)
De politie hield op woensdag 20 februari rond 22.15 uur op de Lammermarkt een 38-jarige automobilist uit Leiden aan. De man werd er van verdacht met te veel drank op toch achter het stuur te zitten. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 600 ug/l. Ruim meer dan de limiet van 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand in studentenhuis Leiden (D4)
Op donderdag 21 februari rond 01.30 uur werd ontdekt dat in een studentenpand aan het Flanorpad brand was ontstaan op de vierde etage. Een zitbank was daar mogelijk door een sigaret in brand geraakt. Voor hun veiligheid werden de bewoners door de politie tijdelijk het huis uitgedirigeerd. Nadat de brandweer aangaf dat alles weer onder controle en veilig was konden zij weer terugkeren naar hun kamers.

Inbraak in woning Waddinxveen (D2)
Tussen dinsdagavond 19 februari en woensdagmorgen 20 februari werd er ingebroken in een woning aan de Bosboom Toussaintsingel. Een ruit werd uitgenomen. Uit de woning is onder meer een televisie, audio en zijn jassen gestolen.

Bij oversteken aangereden Waddinxveen (D2)
Een 71-jarige Waddinxveense is op woensdag 20 februari rond 08.00 uur op de Zuidelijke Rondweg bij het oversteken aangereden door een 27-jarige automobilist uit Zoetermeer. De vrouw liep daarbij schouder- en beenletsel op en is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval ontstond vermoedelijk door het onzekere gedrag van de vrouw bij het oversteken.

Mishandeling Waddinxveen (D2)
Een 13-jarige jongen uit Waddinxveen is op woensdag 20 februari rond 16.45 uur op de Roosje Voshoeve mishandeld door een nog onbekende jongen. De Waddinxvener was bezig met kranten te bezorgen toen hij werd belaagd door zijn aanvaller. Deze ging er van uit dat de Waddinxvener hem ooit een keer onheus had bejegend. Hij gaf de jongen een paar flinke trappen tegen het scheenbeen. De Waddinxvener heeft bij de politie aangifte gedaan.