Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-02-2002 Persberichten districten Utrecht stad

Autoinbrekers aangehouden

UTRECHT Woensdagavond kon de politie twee jongens aanhouden voor het inbreken in een geparkeerde auto.

Omstreeks 19.10 uur zagen agenten op de Koningsbergstraat dat twee jongens zeer geïnteresseerd bij een geparkeerde auto stonden. Plotseling sloeg één van de jongens de linkerachterruit van het voertuig in en pakte goederen uit de auto.

Vervolgens fietsten de twee jongens in de richting van de Leidseweg / Muntkade. Na een korte achtervolging werden de jongens 17 en 15 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht - op de Graadt Van Roggenweg aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Bromfietscontrole

UTRECHT Op het Cremerplein en het Herderplein heeft de politie woensdagmiddag een bromfietscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.15 uur en 17.00 uur werden in totaal op de twee locaties 20 bromfietsen gecontroleerd. Voor 19 bromfietsbestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor onder andere een te hoge constructie snelheid, het niet dragen van de helm, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het onverzekerd rijden.

Achtervolging bromfietser

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag na een wilde achtervolging een 17-jarige bromfietsbestuurder op de Faustdreef aangehouden.

Tijdens een autogordelcontrole op de Moldaudreef zagen agenten omstreeks 14.45 uur een bromfiets met twee opzittenden zonder helm rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en werd staande gehouden. Op het moment dat de politieagent van zijn motor afstapten gaf de bromfietsbestuurder gas en reed zonder zijn passagier weg.

De agent zette samen met een andere motorrijder de achtervolging in. De bromfietsbestuurder reed met extreem hoge snelheid dwars door de wijk Overvecht. Hierbij werden diverse grove verkeersovertredingen gemaakt en bracht hij regelmatig het overige verkeer in gevaar. Tevens probeerde de 17-jarige bestuurder uit Utrecht regelmatig naar de motoragenten te trappen.

Uiteindelijk reed de Utrechter met zijn bromfiets ter hoogte van de Faustdreef een grasveld op. Op het grasveld lag een grote hoeveelheid water waardoor de jongen moest afstappen en rende vervolgens verder. De agenten zaten de jongen op de hielen en konden met behulp van een oplettende burger de jongen aanhouden. De jongen werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn bromfiets werd in beslag genomen.

Oplegger verloren

UTRECHT- Op woensdagmiddag verloor een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Houten zijn oplegger bij knooppunt Laagraven.

De man was net weggereden van een nabijgelegen industrieterrein en op de knooppunt Laagraven voelde de man dat zijn oplegger losschoot van het trekkende voertuig. Met een klap kwam deze terecht op het wegdek. De oplegger raakte beschadigd en moest worden weggesleept. Het wegdek raakte eveneens beschadigd