Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-02-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.20 uur

Verkeerscontrole

VEENENDAAL- Op woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Groeneveldselaan.

Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet kunnen tonen van het kenteken- of rijbewijs en het niet dragen van een gordel.

Schilder

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdagmiddag rond 16.00 uur heeft de politie een 28-jarige winkeldief uit Driebergen aangehouden.

In een winkel aan de Hoge Maat wilde de man potten verf aanbieden aan de servicebalie, maar hij had hiervoor geen aankoopbon meer. Het winkelpersoneel vond dit verdacht en volgde hem in de winkel. Ze zagen dat hij vervolgens twee bussen verf en een heggenschaar onder zijn jas stopte. Toen hij de winkel wilde verlaten heeft het winkelpersoneel hem op de parkeerplaats aangehouden en overgedragen aan de politie. In de rugtas van de man vond de politie nog meer gereedschap. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

RHENEN- Op woensdagavond van 17.30 uur tot 18.35 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwe Veenendaalseweg.

De politie heeft 470 automobilisten gecontroleerd, waarvan 85 te hard reden. Een persoon had echt haast, hij reed 89 km/u, waar 50 km/u toegestaan is.

Onder invloed

RHENEN- Tijdens een alcoholcontrole op woensdagnacht heeft de politie een 30-jarige man uit Rhenen aangehouden omdat hij onder invloed reed.

De politie zag de 30-jarige man omstreeks 01.00 uur op de Utrechtsestraatweg rijden en hield hem staande voor een ademtest. Hij blies een A, wat betekende dat hij te veel had gedronken. Op het bureau bleek uit de tweede test dat hij een alcoholpromillage had van 0.95%. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en met een rijverbod van 3 uur werd de man weggestuurd.