Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-02-2002
Persberichten Eemland zuid, 08.30 uur

Man slaat jongen

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een 17-jarige jongen geslagen door een automobilist.

De jongen fietste omstreeks 13.30 uur over de Oude Lageweg samen met een vriend. Een 37-jarige automobilist maakte zich druk over het verkeersgedrag van het duo.

De 37-jarige man uit Amersfoort en de 17-jarige jongen uit Nijkerk gingen hierover in discussie. Deze discussie liep echter uit de hand en de jongen kreeg vervolgens van de automobilist een vuistslag in zijn gezicht.

De man werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De jongens liep door de klap in zijn gezicht pijn op.

Vals paspoort

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden omdat hij een vals paspoort in zijn bezit had.

De man was omstreeks 13.30 uur bij de belastingdienst aan het Inputplein om een sofinummer aan te vragen. De man legitimeerde zich echter met een vals paspoort. Medewerkers hadden dit door en waarschuwden de politie. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Na dit verhoor zal de vreemdelingenpolitie onderzoeken of de man illegaal in ons land verblijft.

Autodieven aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagavond werden twee mannen aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een auto.

Een getuige zag dat de mannen, in de leeftijd van 27 en 32 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats, in een auto inbreken die stond geparkeerd aan de Puntenburgerlaan. Na de inbraak renden de mannen hard weg. De politie werd gewaarschuwd en kreeg het signalement door van de getuige.

De agenten herkende in dit signalement twee bekenden van de politie. Na een korte zoektocht in de omgeving werden de twee broers op de Soesterweg aangehouden. De getuige herkende de mannen als diegene die hadden ingebroken.

Het slot van de auto was volledig vernield en de mannen hebben geprobeerd de radio uit het dashboard te halen.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd van 13.30 tot 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg. In totaal passeerden 1160 voertuigen de controlepost en hiervan reden 9 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 kilometer per uur waar 80 is toegestaan.