Vakcentrum Levensmiddelen

21 - 02 - 2002
Vakcentrum Levensmiddelen en AGF Detailhandel Nederland onderschrijven intentieverklaring

AGF Detailhandel Nederland en Vakcentrum Levensmiddelen hebben op woensdag 20 februari 2002 een intentieverklaring getekend voor het op zo kort mogelijke termijn realiseren van een intensieve samenwerking binnen één organisatie. Het samengaan biedt belangrijke strategische voordelen voor de dienstverlening aan een breed scala van leden binnen het food-segment.

De beide brancheorganisaties hebben elkaar gevonden in de filosofie dat samengaan zal leiden tot een grotere effectiviteit en verbetering van de dienstverlening. Beide organisaties zijn ervan overtuigd dat de activiteiten, de kennis en expertise uitermate complementair zijn. Uitgangspunt is dat de ledengroepen supermarkten, agf-zaken, kaas & delicatessenspeciaalzaken, natuurvoeding- en reformwinkels en conveniencewinkels binnen het Vakcentrum hun eigenheid kunnen behouden.

AGF Detailhandel Nederland en het Vakcentrum Levensmiddelen beogen met deze samenwerking:

* het geven van een extra impuls aan haar activiteiten op het gebied van individuele dienstverlening, collectieve belangenbehartiging en ordening;

* economy of scale voor grootschalige nieuwe projecten;
* het verder uitbouwen van de Vakcentrumgroep binnen het fast moving consumer goods segment, waarbij elkaars allianties en netwerken worden ingezet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van het Vakcentrum Levensmiddelen, de heer Herman H. van der Geest, telefoonnummer (0348) 41 97 71 of (0653) 17 61 65 en de voorzitter van ADN, de heer Dick N. Meulblok, telefoonnummer (0111) 65 16 27 of (0651) 32 73 51.


---