Nederlands Uitgeversverbond

Kennismakingsproject Vaktijdschriftjournalisten 2002 - Opgave deelname vóór 1 april 2002

Zoals bekend heeft in de jaren 1998, 1999 en 2000 ook een Kennismakingsproject Vaktijdschriftjournalisten plaatsgevonden. Wanneer u als onderneming wilt deelnemen aan het Kennismakingsproject 2002, kunt u het aanmeldingsformulier vóór 1 april 2002 ingevuld terugsturen.

Opzet van het project
Het Kennismakingsproject Vaktijdschriftjournalisten beoogt pas afgestudeerde journalisten voor een periode van maximaal 6 maanden ervaring te laten opdoen in de vaktijdschriftuitgeverijsector. Dit project is overeengekomen in de CAO voor Vaktijdschriftjournalisten 2001-2002 en is nader uitgewerkt in het "Reglement Fonds Kennismakingsproject Vaktijdschriftjournalisten 2002" (Bijlage XI van de CAO). Deelname staat open voor ondernemingen die werkgever zijn in de zin van de CAO voor Vaktijdschriftjournalisten.

Werkervaringsplaats, beloning
De duur per werkervaringsplaats is minimaal 4 en maximaal 6 maanden. De pas afgestudeerde journalist ontvangt een beloning op het niveau van schaal A van de CAO. De werkervaringsplaats mag niet voorzien in een bestaande vacature. Vanzelfsprekend voorziet de werkervaringsplaatsovereenkomst in een wederzijdse mogelijkheid van tussentijdse opzegging.

Tegemoetkoming kosten werkgever
Het plan voorziet in een bijdrage in de kosten voor de werkgever wanneer - conform bovengenoemde spelregels - pas afgestudeerde journalisten worden aangesteld op basis van een werkervaringsplaatsovereenkomst. De hoogte van de tegemoetkoming wordt vastgesteld door het bestuur van het Fonds Kennismakingsproject Vaktijdschriftjournalisten, nadat alle aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten zijn beoordeeld.

Premie
Voor het Kennismakingsproject Vaktijdschriftjournalisten 2002 wordt ingevolge de vigerende CAO géén premie geheven. Het fonds uit de voorgaande jaren is door CAO-partijen toereikend genoeg geacht om zonder aanvullende premieheffing tot instelling van een nieuw project in 2002 over te gaan.

Gewijzigde data t.o.v. de CAO-teksten
Voor de goede orde wijzen wij u erop dat de data en termijnen, zoals genoemd in Bijlage XI van de CAO, hierna zijn aangepast (verlaat). Door het feit dat het CAO-boekje pas in december 2001 is verschenen, zouden de in de CAO genoemde termijnen in de praktijk niet goed haalbaar zijn.

Aanmelding deelname vóór 1 april 2002
Indien u aan het Kennismakingsproject wilt deelnemen, dient de aanvraag voor een tegemoetkoming te worden ingediend vóór 1 april 2002 bij het Fonds Kennismakingsproject Vaktijdschriftjournalisten 2002 aan de hand van het hier te downloaden aanmeldingsformulier. Vóór 1 mei 2002 ontvangt u bericht namens het bestuur van het Fonds of de door u ingediende aanvraag is gehonoreerd. Indien de door u gevraagde kennismakingsplaatsen door het Fondsbestuur zijn toegewezen, dient de aanstelling van de journalisten in het kader van dit project vervolgens uiterlijk op 1 juli 2002 te zijn gerealiseerd.

---

Voor nadere informatie over het Kennismakingsproject Vaktijdschriftjournalisten 2002 kunt u vanzelfsprekend te allen tijde contact opnemen met het vaksecretariaat Sociale Zaken, telefoonnummer: 020 430 91 87.