Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

GE Industrial Systems en Datastream leveren geïntegreerde Asset Lifecycle Management-oplossingen

Datastream 7iä en iProcureä versterken samenwerkende productieoplossingen GE Fanuc

ROTTERDAM / GREENVILLE, 21 februari 2002 GE Fanuc Automation North America, Inc., een dochterbedrijf van GE Industrial Systems, is een overeenkomst met Datastream Systems, Inc. (Nasdaq: DSTM) aangegaan voor de wereldwijde levering van geïntegreerde ALM (Asset Lifecycle Management)-oplossingen. Hierdoor worden de software en diensten van Datastream gecombineerd met de e-productiesystemen, marktkennis en internationale klantenservice van GE Fanuc.

Op basis van de overeenkomst gaat GE Fanuc wereldwijd Datastream s oplossingen 7iä en iProcureä aanbieden als exclusieve asset management-component voor GE Fanuc s samenwerkende productieoplossingen. GE Fanuc brengt deze oplossing op de markt als CIMPLICITYÒ Enterprise Asset Management. Het bedrijf verkrijgt ook de exclusieve rechten om Datastream 7i en iProcure wereldwijd aan GE en bepaalde industriesectoren aan te bieden, waaronder producenten van automotive-onderdelen, bedrijven die energie opwekken en producenten van medische apparatuur.

GE Fanuc heeft Datastream 7i gekozen vanwege de beproefde web-architectuur, de diepgaande functionaliteit en de mogelijkheid om naadloos te integreren met iProcure, Datastream s industriële inkoopnetwerk , zegt Kevin Roach, vice president van GE Fanuc. Door met Datastream samen te werken, versterken wij onze klantgerichte samenwerkende productieoplossingen. Strategieën voor bedrijfsmiddelenbeheer worden daarbij gekoppeld aan real-time productie. De verbintenis maakt het voor internationale producenten mogelijk dat prestaties van hun bedrijfsmiddelen en de machinestatus aansluiten om zo meer productiviteit en lagere kosten te realiseren.

GE Fanuc ziet Datastream 7i als unieke web-gebaseerde asset lifecycle management oplossing die klanten toonaangevende technologie, functionaliteit, gebruiksgemak en beheer biedt. Datastream 7i is leverbaar als host -applicatie en is volledig geïntegreerd met iProcure, één van s werelds grootste geautomatiseerde industriële inkoopnetwerken. De internationale levering van onze producten door GE Fanuc verschaft Datastream toegang tot een omvangrijk internationaal verkoop- en marketingteam. Het zal ons een belangrijk concurrentievoordeel opleveren, waardoor wij onze groei kunnen versnellen , zegt Larry Blackwell, president, CEO en chairman van Datastream Systems.

GE Fanuc biedt samenwerkende productieoplossingen, van supply chain-toepassingen tot Six Sigma-gebaseerd kwaliteitsmanagement. Dankzij de overeenkomst kan GE Fanuc Datastream s software in deze oplossingen integreren, in combinatie met de populaire CIMPLICITYÒ suite van software-producten. Zo biedt de onderneming organisatiebrede turnkey productiesystemen en ondersteuning.

Over Datastream Systems, Inc.
Datastream Systems, Inc. (Nasdaq: DSTM) levert software en diensten voor asset lifecycle management waarmee bedrijven hun ROI (return on investment) in bedrijfsmiddelen kunnen maximaliseren. Via het Datastream Netwerk hebben klanten van Datastream toegang tot producten, diensten en allianties om de evaluatie, aankoop, het gebruik, beheer en de afstoting van bedrijfsmiddelen te automatiseren. Het Datastream Netwerk omvat Datastream 7iä, het topproduct van het bedrijf op het gebied van bedrijfsmiddelenbeheer, en Datastream s geïntegreerde inkoopnetwerk iProcure".

Datastream werd opgericht in 1986 en heeft klanten in 129 landen. Producten en diensten van Datastream worden gebruikt door ruim vijfenzestig procent van de Fortune 500 bedrijven. Meer informatie: www.datastream.net.

Over GE Fanuc Automation
GE Fanuc Automation North America, Inc. is een toonaangevende internationale leverancier van samenwerkende productieoplossingen. Het bedrijf is een joint-venture tussen GE en FANUC, Ltd. of Japan. Producten en diensten van GE Fanuc zijn onder andere CIMPLICITYÒ, organisatiebrede productiesoftware, nano tot high-end PLC s, een breed assortiment CNC s, aandrijfsystemen, bedieningsinterfaces, industriële computers, CO2 en YAG lasers, en een breed aantal diensten op het gebied van integratie en klantondersteuning. Het hoofdkantoor is gevestigd in Charlottesville, Va. GE Fanuc maakt deel uit van GE Industrial Systems. Meer informatie: www.gefanuc.com.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Datastream Systems B.V., Bob Swart, tel. (010) 206 47 70, email: bob.swart@datastream.net of
Sterk Werk Communicatie BV, Aad Jan Roos, tel. (010) 456 78 49, email: aadjan.roos@sterkwerk.nl