Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

'Fietsen Een Twee Drie' is klaar voor fietsseizoen 2002

Hoogland, 21 februari 2002

De website 'Fietsen Eén Twee Drie' (www.fietsen.123.nl) is klaar voor het fietsseizoen 2002.

Sinds het najaar van 2001 zijn ruim honderd volledig beschreven fietsroutes in Nederland en België toegevoegd. Daarmee is het totaal aantal routes gestegen tot 475 en is deze site 'de grootste fietsroutewebsite van de Benelux'.

De meest recente twintig routes zijn een speciale fietstocht door de - binnenkort bloeiende - bollenvelden van Lisse en omstreken, negen fietstochten door de fietsprovincie Drente, een route (zeer geschikt voor kinderen) rond Enschede, twee unieke natuurfietsroutes in de omgeving van Amersfoort, Baarn en Bunschoten/Spakenburg, drie routes vanuit Scheveningen, een pittige klimroute in Limburg en drie gevarieerde fietsroutes in Frankrijk.

Daarnaast is er een aparte rubriek gestart met informatie over 'verre fietsreizen'. Onderdeel is een speciale pagina over fietsen naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela in Noord-Spanje.

De 'bijzondere fietstip' van de maand maart is gereserveerd voor de 'superfiets voor de forens', de MITKA, die dit jaar wordt uitgetest en volgend jaar op de markt komt. De 'Actuele Fietsagenda' bevat inmiddels ruim dertig georganiseerde fietstochten in België en Nederland. De eerste fietstocht begint al eind maart ten zuiden van Brussel. Nieuw is de 'Nationale fietstoertocht voor ambtenaren', die op 7 juni in Amersfoort voor het eerst van start gaat. De recreatieve fietser kan kiezen voor een tocht van 75 km., de toerfietser voor 150 km. Bekend is de 'Landelijke Fietsdag' op 11 mei a.s., die in zijn 29ste versie in het teken staat van 'de rijke historie van dorp en stad'. Op de website wordt verder een driedaagse fietsvakantie rond het IJsselmeer, inclusief routebeschrijving, aangekondigd.

De 'Fietsnieuwsbrief', het nieuwe E-mail-magazine van 'Fietsen Eén Twee Drie' met achtergrondinformatie over fietsroutes en veel ander fietsnieuws, is de tweede jaargang ingegaan. Het negende nummer (van maart 2002) bevat nieuws over de recente actie van fietsers en fietsersorganisaties voor de invoering van een FietsSlaapExpres, nu de NS met de AutoslaapExpres na deze zomer stopt. Gemeld wordt de afronding van het unieke fietsroutenetwerk in Belgisch Limburg in april a.s.. Ook wordt een 'Fietsprijsvraag met prachtige prijzen' aangekondigd. De abonnees in (en vakantiegangers naar!) Limburg kunnen een gratis boekje met fietsroutes aanvragen. 'Fietsen Eén Twee Drie' heeft inmiddels vier fietsroutes uitgewerkt voor de unieke 'Fietsboot over de Eem', die waarschijnlijk deze zomer definitief gaat varen. In de Nieuwsbrief wordt tenslotte informatie gegeven over de komende 'Op Pad Beurs', over de 'Fiets RAI' en over de nieuwe website van de Fietsersbond.

De rubriek 'Doortrappers' op www.fietsen.123.nl bevat opnieuw een schat aan nieuwe (en vaak amusante) fietscitaten. Zoals die van de West-Vlaamse fietsende huisarts Marleen: 'Fietsende werknemers zijn betere werknemers. Ze zijn minder ziek en minder gevoelig voor depressies'.

In bijlage zenden we u - als Word-dokument - het volledige maartnummer van de nieuwe 'Fietsnieuwsbrief' toe.

Nadere informatie:

Fietswebsite 'Fietsen Eén Twee Drie',
Gerrit Pruim.
tel.: 033-4804056
tel. mobiel: 0623228507
fax: 033-4890310
E-mail: fietsen@fietsen.123.nl Internet: http://www.fietsen.123.nl