Ingezonden persbericht

Persbericht

Nostalgische rondvluchten over mooie stukjes Nederland in een Nederlands vliegtuig:

Aviodome organiseert rondvluchten per Fokker

Dit seizoen organiseert het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol een aantal rondvluchten in een Fokker 50. De Aviodome geeft daarmee alle geïnteresseerden de kans om een rondvlucht boven de mooiste plekjes van Nederland te maken met een vliegtuig van Nederlandse makelij.

De Fokker 50 is één van de laatste vliegtuigen die Fokker bouwde en is de directe opvolger van de legendarische Fokker Friendship. De Nederlandse vliegtuigbouwer ging in 1996, zo'n 86 jaar nadat Anthony Fokker zijn eerste Spin bouwde, failliet. Sindsdien neemt het aantal
Fokker-passagiersvliegtuigen in de wereld langzaam af. De Aviodome wil geïnteresseerden de kans bieden nog één keer te vliegen met de Fokker 50: een nu al historisch stuk moderne Nederlandse luchtvaartgeschiedenis.

De rondvluchten vertrekken vanaf Schiphol. Er worden afwisselend drie routes gevlogen over de mooiste plekjes van Nederland. Bestemmingen zijn de bollenstreek en de Noordzeekust; de schilderachtige oude Zuiderzeehavens zoals Marken, Volendam en Spakenburg of een historische route, over het Muiderslot, de vesting Naarden en kasteel De Haar in Haarzuylen. Doordat de vleugels van de Fokker 50 zich boven aan de romp bevinden hebben alle passagiers een prachtig uitzicht.

Oude tijden uit de pioniersdagen van de KLM en Fokker lijken te herleven wanneer je vanuit een Fokkervliegtuig Schiphol onder je ziet wegglijden en je even later boven de mooiste plekjes van Nederland vliegt. Toch is dat nostalgische gevoel maar deels gerechtvaardigd. Op een Aviodome-rondvlucht wordt vliegen weliswaar weer ouderwets leuk maar de Fokker 50, met ruimte voor 50 passagiers, is volledig 'up to date'.

De 'nostalgische rondvluchten' met de Fokker 50 vinden alleen in het weekeinde plaats en worden georganiseerd op 13 april, 12 mei, 22 juni, 13 juli, 10 augustus, 14 september, 12 oktober en 9 november. De rondvluchten duren ongeveer een half uur en kosten ¤ 68,50 per persoon, inclusief entree tot het luchtvaartmuseum Aviodome. Voor meer informatie of een folder met inschrijfformulier kunt u contact opnemen met de Aviodome op telefoonnummer 020-406 8000 of per email via info@aviodome.nl. Ook op internet kunt u informatie vinden: www.aviodome.nl . Het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol is gevestigd aan de Westelijke Randweg 201, 1118 CT Schiphol-Centrum.

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol, tel. voor de pers 020-4067245, Peter F.A. van de Noort, Jodie Staphorst en Ralph Fischer, februari 2002 .