Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-02-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.10 u) Donderdag 21 februari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen woensdagmorgen in een woning aan de Rozestraat in Heerlen vond de politie op zolder een hennepkwekerij met totaal zon 125 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (4 groeilampen, 4 transformatoren, een ventilator en een afzuiginstallatie) inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoonster.

Heerlen; ramkraak
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 02.50 uur vond een ramkraak plaats op het servicegebouw van een benzinetankstation aan In de Cramer in Heerlen. De ramkrakers hebben, vermoedelijk met een auto een glazen pui van de zijkant van het tankstationgebouw geforceerd. Vermoedelijk /naar het zich laat aanzien hebben zij geen buit gemaakt, echter dat moet nog allemaal precies worden nagegaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; schouder gebroken
Afgelopen donderdagavond omstreeks 23.30 uur vond op de Nieuwenhagerweg in Brunssum een aanrijding plaats. Een 53-jarige automobilist uit Landgraaf, die met zijn auto moest uitwijken voor een hond welke plotseling op de rijbaan liep, botste bij de uitwijkmanoeuvre met zijn auto tegen een boom. De automobilist raakte bij de aanrijding gewond en werd met een gebroken schouder overgebracht naar het Heerlense Atriumziekenhuis. De bij de aanrijding beschadigde auto werd afgesleept. Bij het aanrijden naar de aanrijdingsplek wist de politie overigens onderweg zelf een aanrijding met een hond ternauwernood te voorkomen. De hond werd even later alsnog ingevangen en overgebracht naar een asiel.

Brunssum; rijbewijs ingevorderd
Vanmorgen, donderdagmorgenvroeg omstreeks 06.20 uur vond op de Schinvelderstraat in Brunssum een aanrijding plaats. Een 36-jarige automobilist uit Brunssum raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en botste tegen een lichtmast (niemand gewond geraakt doch auto en lichtmast raakten daarbij flink beschadigd). Bleek dat de automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Brunssummer ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; in gestolen auto
De politie heeft afgelopen woensdagavond op de Koelmoer in Landgraaf een 24-jarige man uit Julich (D) aangehouden. Die bleek bij controle in een auto te zitten welke als gestolen (in Kerkrade) stond gesignaleerd. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De gestolen auto werd voor nader onderzoek afgesleept. De politiestelt een nader onderzoek in.

Vaals; autokrakers aangehouden
Afgelopen woensdagmiddag kreeg de politie een melding van alerte getuigen dat een tweetal personen op een parkeerplaats aan het Prins Willem Alexanderplein in Vaals in een geparkeerde auto hadden ingebroken. De inbraakmelding bleek correct. Autokrakers hadden een portierslot van een aldaar geparkeerde auto geforceerd en een leren jas daaruit gestolen. De politie die meteen in de omgeving op onderzoek uitging heeft op de Maastrichterlaan twee mannen (27 / 32) uit Vaals aangehouden die voldeden aan de opgegeven signalementen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in, ook of de verdachten mogelijk meer op hun kerfstok hebben.