Uitnodiging inloopavond bouw- en verkeersprojecten Nederberg

datum: 20 februari 2002

In het Nederbergkwartier zijn verschillende bouwprojecten gaande en staat er een groot aantal projecten op stapel. De verkeersinfrastructuur van de wijk ondergaat in de toekomst veranderingen en ook de verschillende bouwprojecten hebben invloed op het gebied. Vanavond organiseert de gemeente Amersfoort een inloopavond voor alle wijkbewoners en belanghebbenden in het gebied. Centraal staat het verstrekken van informatie over de verschillende bouw- en verkeersprojecten. De inloopavond vindt plaats in congrescentrum de Eenhoorn (tegenover het station) van 19.00 uur tot 21.30 uur.

Als we een denkbeeldig ritje vanaf de Stadsring naar het station maken, zien we op dit moment zowel in de Van Asch van Wijckstraat als in de Stationsstraat verschillende gebouwen verrijzen. Vooraan in de straat is het kantoorgebouw Romeo 2 in aanbouw. Aan de overkant op het oude parkeerterrein voor het huidige pand van de politie liggen achter de groene schuttingen inmiddels de fundamenten van de nieuwbouw van het politiebureau. Ook de brandweerkazerne verdwijnt uit dit gebied. Door deze verhuizingen komt er plaats voor kantoren aan het Smallepad. Dit project heet Lamellen, gekozen naar de vorm van de gebouwen. Even verderop is het hotel annex congrescentrum Brouwershof en een kantoorpand voor Philips in aanbouw. Voorbij de Argonouttoren van Kamerbeek op het Stationsplein, is de bouw van een nieuw kantoorpand gestart, genaamd Jason.
Maar met deze projecten zijn we er nog niet in Nederberg... Ook zichtbaar vanaf de Stationsstraat komt er op de Berkenweg, vlak voor het viaduct een nieuw kantoorpand. Eveneens op de Berkenweg, maar dan op de plek waar nu de autodealer Bovee zit, worden in de toekomst 27 appartementen gebouwd. Op de Bloemweg en op de locatie Weltevreden komen woningen.

Wanneer en hoe dit allemaal gestalte gaat krijgen kunt u vanavond te weten komen aan de informatiestands van de betreffende projectleiders. Zij kunnen u tevens informeren over de stand van zaken van andere bouwprojecten en gesloopte locaties in dit gebied. Voor het gebied Nederberg staan, soms mede door invloed van deze bouwprojecten, verkeers- (infrastructuur)projecten gepland. Ten behoeve van deze verkeersprojecten in en rond het gebied richten de projecteiders van de afdeling verkeer eveneens een informatiestand in.

Naar hoofdpagina persberichten