Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

LOGICA GOED OP WEG IN HET EERSTE HALFJAAR

ONDANKS KRAPPE MARKT STIJGING WINST VOOR BELASTINGEN*,

OMZET EN WINST PER AANDEEL*

ROTTERDAM/LONDEN, 21 februari 2002 In de eerste helft van het boekjaar, dat eindigde op 31 december 2001, groeiden de omzet en winst van Logica opnieuw:


· de winst voor belastingen* steeg met 21% tot £78,5 miljoen (2001: £64,8 miljoen)
· de winst per aandeel* (EPS) nam met 18% toe naar 13,0 pence (2001: 11,0 pence)
· de waarde van nieuw geboekte orders steeg met 34% tot £807.1 miljoen (2001: £604,0 miljoen)
· de omzet nam met 19% toe tot £600,2 miljoen (2001: £505,0 miljoen)
· de exploitatiemarge* steeg naar 12,6% ten opzichte van 11,8% in het voorgaande jaar
· het interim-dividend steeg met 21% naar 2,3 pence (2001: 1,9 pence)
Martin Read, algemeen directeur en chief executive van Logica: In een moeilijker markt met steeds meer concurrentie heeft Logica toch een aanzienlijke groei laten zien in winst, omzet en winst per aandeel. De waarde van nieuw geboekte orders is in het laatste halfjaar gestegen met 34%. Hoogtepunt is het project met Crown Prosecution Service in Engeland en Wales, dat zeer waarschijnlijk de £200,0 miljoen zal overschrijden en daarmee ons grootste contract tot nu toe is.

De divisie Mobile Networks van Logica heeft in het afgelopen halfjaar met messaging (berichtenverkeer) een omzetgroei van 36% gerealiseerd en bewijst daarmee haar sterke positie in deze markt. De prepay billing-markt kwam langzaam op gang, maar leidde uiteindelijk tot een totale groei van 28% in Mobile Networks. Gezien de sterke groei in messaging in het eerste halfjaar, verwacht Logica de tweede helft groei, maar in vergelijking tot vorig jaar hooguit gematigd. Dit is grotendeels te wijten aan de snellere en onverwacht grotere impact van de beperkingen op netwerkinvesteringen op de Japanse markt, die zullen leiden tot een omzetdaling in Japan in vergelijking met afgelopen jaar. Logica ziet echter een substantiële groei in de grote opkomende messaging markten, zoals Amerika en Oost-Europa.

Bij de huidige marktontwikkelingen blijft Logica goed gepositioneerd om haar succes in messaging te continueren. We hebben 150 klanten in alle regio s en in diverse technologiesectoren. In opkomende markten, zoals de Verenigde Staten (waar Cingular in de afgelopen zes maanden het SMS-verkeer met 450 procent zag toenemen), blijven de groeikansen goed. Logica s nieuwe producten, die voorzien in interoperationele netwerkmogelijkheden, simultaan oversturen van berichten en internettoegang, zijn toonaangevend in hun sector. Het nieuwe Messaging Platform, dat voor- en achterwaartse compatibiliteit biedt tussen verschillende systeemgeneraties met hoge schaalbaarheid en berichtenverwerking, is nu operationeel op drie continenten. Dankzij Logica s sterke ervaringen met systeemintegratie, is het bedrijf voortdurend innovatief op het gebied van messaging . Logica ondersteunt momenteel vijftien toonaangevende internationale operators bij het testen van multimedia messaging oplossingen die gebaseerd zijn op Logica s Messaging Platform.

Martin Read: In alle sectoren groeide de vraag om bedrijfskritische processen te outsourcen aan bewezen leveranciers. Hierdoor namen onze outsourcing activiteiten met 92 procent toe. Geografisch hebben wij onze aanwezigheid in Europa en de regio Azië-Pacific versterkt. Daarbij bouwden wij voort op successen in vooral de sectoren Energy & Utilities en Industry, Distribution & Transport. Wij verwachten solide prestaties in de tweede helft van het fiscale jaar, waarbij we zullen profiteren van onze sterke orderportefeuille en een toenemend aandeel in langetermijnprojecten, waardoor de omzet meer zichtbaar wordt. De voortdurende groei in het outsourcen van bedrijfsprocessen zal aanhouden, doordat wij gebruik zullen maken van onze ervaringen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en onze geografische aanwezigheid in Europa en Azië-Pacific zullen versterken. De Raad van Bestuur vertrouwt erop dat de groei van de winst per aandeel ten minste overeen zal komen met de heersende marktsituatie.

(Zie voor het volledige Engelstalige persbericht: http://www.logica.com/company_info/news/press_releases/press_releases.asp)


* Voor afschrijvingen van goodwill en aftrek van belastingen.
Over Logica
Logica is een internationale onderneming op het gebied van management- en IT consultancy, systeemintegratie, producten, diensten en ondersteuning. De klanten van Logica zijn actief in diverse markten, waaronder telecommunicatie, financiële dienstverlening, energie- & nutsbedrijven, industrie, distributie & transport en de overheidssector. Meer dan 11.500 medewerkers zijn wereldwijd in 34 landen werkzaam. In Nederland heeft Logica zes vestigingen en 900 medewerkers. Logica is opgericht in 1969 en staat genoteerd aan de London Stock Exchange. Het bedrijf maakt deel uit van de FTSE 100 index, waarin de grootste beursgenoteerde bedrijven van het Verenigd Koninkrijk zijn opgenomen. Meer informatie: www.logica.com.