Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek

INST. VOOR PUBLIEK EN POLITIEK

UITNODIGING: 'Kracht van de lokale democratie'

Het is weer zover. Op 6 maart a.s. gaan de kiezers naar de stembus voor de lokale verkiezingen. Ook kunnen niet-Nederlanders, die meer dan vijf jaar legaal in Nederland wonen, voor de vijfde keer hun stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Het Instituut voor Publiek en Politiek organiseert samen met een aantal organisaties op de laatste zondag voor de lokale verkiezingen een landelijke slotmanifestatie met aandacht voor de Amsterdamse situatie. De slotmanifestatie onder de titel 'Kracht van de lokale democratie' vindt op 3 maart plaats in Amsterdam.

Drie dagen voor de lokale verkiezingen willen we op deze feestelijke bijeenkomst aandacht besteden aan de toekomstige rol van de gemeenteraadsleden in verband met het nieuwe duale stelsel, de vernieuwende bijdrage van de kleurrijke samenleving aan de lokale democratie, de campagnes voor kandidaten en kiezers onder de loep nemen, ervaringen uitwisselen, discussies voeren en kiezers oproepen om massaal gebruik te maken van het stemrecht.

U bent van harte welkom bij deze middag met interessante sprekers, analyses en presentaties van de kandidaat raadsleden aangevuld met intermezzo en muziek.

ORGANISATIE
Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), Informatieservicepunt Politieke Participatie Migranten (ISP), Multi-Etnisch Vrouwennetwerk Amsterdam (MEV), Forum voor Democratische Ontwikkeling (FDO), Multicultureel Instituut voor Politieke Participatie (MIPP), Stedelijke Marokkaanse Raad SMR) en Towards A New Start (TANS)

TIJD
3 MAART 2002
12.30 - 16.30

PLAATS
De Meervaart
Meer en Vaart 300,
1068 LE Amsterdam
Tel: 020-4107700

INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brahim Fattah, (020) 5217667, IPP/ISP, b.fattah@publiek-politiek.nl of Nihat Eski, (020) 5217639, IPP, n.eski@publiek-politiek.nl

PROGRAMMA


-Ontvangst en registratie
Presentatie programma door mw. Samira Abbos, programmamaakster MTNL. Sprekers, dhr. Eisse Kalk, directeur IPP, mw. Hannah Belliot, voorzitter
Stadsdeel Zuid-Oost en Kanidaat PvdA - Amsterdam Centrale Stad, dhr. Roy Ho Ten Soeng, Burgemeester gemeente
Veenhuizen.

-Interviews met dhr. Jean Tillie (IMES) over resultaten kandidaatstelling
allochtonen en mw. Agnes Samuel (MIPP) over de stand van zaken van kweekvijver project.

-Gesprekken over de ervaringen van de kandidaten met de selectieprocedures met mw. Rosa van der Wieken - van de Leeuw VVD-Amsterdam. dhr. Osman Elmaci CDA-Gorinchem, Mw. Ayse Kilic Groen Links-Maarssen, Malika Faqir D66-Land van Weert, dhr. Orhan Bayraktar PvdA-Rotterdam.

-Columns door dhr. Anton Zijderveld, voorzitter FDO en mw. Tineke van den
Klinkenberg, directeur Forum Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling en
dhr.Ahmed Larouz, voorzitter TANS.

-Discussies over stellingen met dhr. Zafer Yurdakul D66-Amsterdam, mw.
Mirjam Ates-Snijdewind fractievoorzitter CDA-Zoeterwoude, mw. Songul Akkaya MEV, mw. Hansje Kalt Amsterdam Anders-Groenen, Dhr. Rachid Jamari PvdA-Amsterdam onder leiding van mw. Naima Azough, journalist.

-Speakerscorner met kandidaten

-Presentatie leukste verkiezingsmateriaal. De kandidaten worden opgroepen om
hun verkiezingsmateriaal mee te nemen. De deelnemers van de slotmanifestatie
kiezen het leukste verkiezingsmateriaal uit.

-Cabaretier, muziek, hapje, drankje,

-Het Pleintje o.l.v. Achraf (MMS) en Hassan's Angels
-Informeel samen zijn en afsluiting.

21 feb 02 13:19