Gemeente Rijswijk

Gemeenteberichten
21 februari 2002


* Prestatieafspraken 2002 tot en met 2004
* Voorbereidingsbesluit

* Wet milieubeheer
Ontwerp-lozingsontheffing

* Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000-2010
* Wet op de Ruimtelijke Ordening

-artikel 19a-

* Bekendmaking van Raadsbesluiten

* Van de wijkagent

* Eerste resultaten evaluatie belanghebbendeparkeren bekend
* Van 23 februari tot en met 24 maart in Museum Rijswijk Tentoonstelling wandkleden Leslie Gabriëlse
* Wijkpark ministerbuurt ondergaat metamorfose
* Gemeente kapt bomen in Lindelaan

* Wet milieubeheer
Beschikking/Wet Milieubeheer

* Bouw- en sloopvergunningen

* Bouwaanvragen

* Rectificatie gemeenteberichten 14 februari 2002 Bomenkap voor Nieuwe Burght beperkt tot 22 stuks
* Aanvraag kapvergunningen

* Verleende kapvergunningen

Prestatieafspraken 2002 tot en met 2004

Akkoord over prestatieafspraken gemeente en woningcorporaties

De gemeente Rijswijk en de Rijswijkse woningcorporaties: Vidomes Rijswijk en Rijswijk Wonen, hebben deze maand overeenstemming bereikt over de prestatieafspraken tussen partijen voor de periode 2002 tot en met 2004. De gemaakte afspraken gaan over zaken als woonruimteverdeling, de huisvesting van specifieke doelgroepen, de kwaliteit van de woningvoorraad, de inzet van subsidies en het thema "lokaal maatwerk". Voor het slagen van herstructurering van wijken (Thuis in Rijswijk) is lokaal maatwerk van essentieel belang. Bij lokaal maatwerk gelden andere voorrangsregels waardoor bewoners met voorrang in de eigen woonomgeving een geschikte woning kunnen vinden.

Sinds 1998 maakt de gemeente Rijswijk met de Rijswijkse woningcorporaties prestatieafspraken waarin de doelen in het kader van de volkshuisvesting voor een jaar worden vastgelegd. Vastgelegd wordt hoe om te gaan met de woningtoewijzing, de hoeveelheid betaalbare huurwoningen, de huisvesting van bijzondere doelgroepen, de inzet van woningsubsidies en de kwaliteit van de door de corporaties te realiseren nieuwbouwwoningen. De laatst gemaakte afspraken liepen af op 1 juli van 2001.
De nieuwe afspraakperiode kon niet worden losgezien van de hernieuwde afspraken die op regionaal niveau tussen de corporaties en de Stadsgewestgemeenten dienden te worden gemaakt. In januari 2002 is overeenstemming bereikt over de prestatieafspraken op regionaal niveau. Deze afspraken zijn gisteren door het algemeen bestuur van het stadsgewest vastgesteld.
De lokale afspraken zullen in aansluiting op de regionale afspraken voor drie jaar gaan gelden. Dit komt de continuïteit ten goede. Bijzonder binnen de gemaakt afspraken is het thema "lokaal maatwerk". In de wijkontwikkelingsplannen is door gemeente en corporaties vastgelegd dat er meer ruimte moet zijn voor bewoners om met voorrang in de eigen woonomgeving een geschikte woning te vinden. Om deze voorrangsregels te kunnen toepassen, dient op regionaal niveau overeenstemming te bestaan. Door het akkoord op regionaal niveau kan het lokaal maatwerk nu in Rijswijk worden toegepast.

ondertekening.jpg (28521 bytes)

Deze week ondertekenden wethouder R.J. Vermeer (midden) samen met de heren F. Weterings(links) en W. van Zutphen, directeuren van respectievelijk Vidomes Rijswijk en Rijswijk Wonen, de overeenkomst "Wonen in Rijswijk".

.

Voorbereidingsbesluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekent, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 februari 2002 heeft besloten dat een herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid voor het perceel van Vredenburchweg / Huis te Landelaan.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag volgende op de dag van publicatie en ligt vanaf de dag van inwerkingtreding met de daarbij behorende tekeningen voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij de sectie Communicatie (kamer 77), Generaal Spoorlaan 2-4. De sectie Communicatie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur.

Binnen zes weken na de dag van deze bekendmaking kunnen degenen waarvan het belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, een bezwaar indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Gemeenteraad, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Indiening van een bezwaarschrift betekent niet, dat de werking van het voorbereidingsbesluit wordt uitgesteld.
Indien sprake is van een spoedeisend belang waardoor niet gewacht kan worden op de afwikkeling van het bezwaarschift, is het mogelijk een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te 's-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Bureau Voorlopige voorzieningen, Postbus 20302, 2500 EH 's-Gravenhage.

.

Wet milieubeheer
Ontwerp-lozingsontheffing

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij voornemens zijn positief te beschikken op het verzoek om ontheffing ingevolge de Wet milieubeheer voor:

1. Lindelaan/Hendrik van Ravesteijnplein, voor het lozen van grondwater afkomstig van een bouwputbemaling

Ter bescherming van het milieu zijn aan bovengenoemde vergunning diverse voorschriften en/of beperkingen verbonden.

De beschikking onder nummer 1 ligt vanaf heden gedurende vier weken (tot en met 21 maart 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu & APV, gevestigd aan de De Bruijn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55, van 17.00 tot 20.00 uur.

Inlichtingen over de ter inzage liggende stukken kunt u telefonisch inwinnen bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu & APV, via telefoonnummer 070-3959870.

Schriftelijke bedenkingen kunnen tot genoemde datum door een ieder worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook kunnen in die periode mondelinge bedenkingen worden ingediend na telefonische afspraak via 070 39 59 870.
Degene die schriftelijke bedenkingen indient kan aan het college verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

.

Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010

Rijswijk is een mooie gemeente om in te wonen of te werken. De wijken zijn ruim van opzet en hebben veel groen. Dat geldt ook voor de bedrijventerreinen. Via de A4 en de A13 of de spoorbaan Den Haag - Rotterdam is Rijswijk, centraal gelegen in de Randstad, goed bereikbaar. De gemeente Rijswijk wil deze voordelige positie natuurlijk graag behouden. Daarvoor zijn maatregelen nodig, want de constant groeiende mobiliteit moet in goede banen geleid worden en niet het prettige klimaat en de bereikbaarheid aantasten. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom het Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010 uitgebracht.

In het Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010 wordt beschreven hoe de verkeerssituatie nu in Rijswijk is en hoe die er over tien jaar uitziet. Ook worden mogelijke oplossingen voor verkeersproblemen op het gebied van wonen, werken, winkelen, recreatie en groenvoorzieningen gegeven. Het geeft het beleid van de gemeente weer en de maatregelen die nodig zijn voor het "behoud en de versterking van de bereikbaarheid en de leefbaarheid".

Het Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010 is een concept dat bestaat uit twee nauw samenhangende delen:

1. Beleidsnota: de uitgangspunten van het beleid, de beleidsstrategie voor de komende jaren en de concrete onderzoeks- en uitvoeringsprogramma's

2. Analysenota: het onderzoek naar de knelpunten in het verkeers- en vervoerssysteem

Procedure
De gemeenteraad neemt - volgens planning - in juni 2002 een beslissing over het Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010. Vanaf 22 februari kan het plan ingezien worden bij de Sectie Communicatie van de gemeente Rijswijk. Die is op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur.
Bij de Sectie Communicatie kan tevens een folder afgehaald worden.

Voordat het college van burgemeester en wethouders het plan definitief aan de gemeenteraad aanbieden, kan iedere belangstellende voor 5 april 2002 zijn of haar reactie op het plan geven. De reactie kan gericht worden aan:
College van burgemeester en wethouders van Rijswijk Postbus 5305
2280 HH Rijswijk
stadhuis@rijswijk.nl

.

Wet op de Ruimtelijke Ordening
Artikel 19a

De burgemeester van Rijswijk geeft kennis dat burgemeester en wethouders vrijstelling van het bestemmingsplan is gevraagd door:
* Savarin v.o.f./p&p beheer voor het veranderen van een boerderij in een restaurant en conferentieruimte op het perceel Laan van Hoornwijck 29.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan "Hoornwijck".

Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om afwijking toe te staan c.q. vrijstelling te verlenen van het genoemde bestemmingsplan en toepassing te geven aan artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 22 februari 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de sectie Communicatie kamer 77 Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk. De sectie Communicatie is op werkdagen geopend van 8.30-14.00 uur.
Gedurende de termijn van ter inzage legging kan eenieder schriftelijk zijn bedenkingen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

.

Bekendmaking van Raadsbesluiten

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen het volgende mede.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 19 februari 2002 besloten tot :


-

Vaststelling van de Nota Parkeervoorzieningen voor Gehandicapten

Bovengenoemd besluit is bekendgemaakt op 21 februari 2002 door opneming in de losbladige verordeningenverzameling; deze verzameling is kosteloos in te zien bij de sectie Communicatie in het stadhuis, Generaal Spoorlaan 2, alhier. De sectie, alwaar ook een afschrift van het besluit tegen betaling verkrijgbaar is, is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 14.00 uur.

.

Van de wijkagent

In veel gezinnen en andere huishoudens komen dieren voor. We beleven veel plezier aan onze huisdieren en zij hebben vaak ook een sociale functie. De hond is zeer geliefd bij veel mensen, maar hij of zij moet ook uitgelaten worden. Nou is dit niet altijd even leuk en zeker niet als het hard regent. Wat echter nog vervelender is, is als de honden met elkaar gaan vechten als ze buiten lopen. Vaak raken de honden hierbij gewond en ontstaat er ook vaak ruzie tussen de baasjes. De meeste van deze incidenten hadden echter voorkomen kunnen worden als de baasjes zich aan de regels hadden gehouden. Binnen de gemeente Rijswijk is het namelijk niet toegestaan om uw hond LOS te laten lopen. Tussen 1 oktober en 15 maart mogen de honden in de meeste parken binnen Rijswijk WEL los lopen, maar nooit op kinderspeelplaatsen, zandbakken of speelweiden. Tevens is het verplicht voor diegene die de hond uitlaat, dat hij/zij de uitwerpselen van de hond opruimt. Hiervoor zijn speciale zakjes te verkrijgen bij de dierenwinkels en vaak ook in supermarkten. Als u zich allemaal aan de regels houdt, bespaart dat u, maar ook anderen, een hoop ellende. Laten we het gezellig houden, ook tijdens het uitlaten van de hond.

.

Eerste resultaten evaluatie belangehebbendeparkeren bekend

De eerste resultaten van een gemeentelijke enquête over het belanghebbendenparkeren in Oud Rijswijk en Havenkwartier zijn door de gemeente bekendgemaakt. De evaluatie van het belanghebbendenparkeren is nog niet geheel afgerond. Zodra dit is gebeurd zal het college van burgemeester en wethouders met voorstellen komen en deze eerst met de bewoners van de betrokken gebieden bespreken. Hierna zal een voorstel aan de betrokken raadscommissie worden aangeboden waarna aansluitend de gemeenteraad zich over het voorstel zal buigen. De enquête kende in Oud Rijswijk een respons van circa 36%, in het Havenkwartier lag het aantal reacties iets lager, namelijk op 29%. In Oud Rijswijk waren 1500 enquêteformulieren uitgezet en in het Havenkwartier ruim 250.
De belangrijkste vraag was die over de parkeersituatie voor vergunninghouders. In Oud Rijswijk heeft een kleine meerderheid (53%) van diegene die hebben gereageerd, een verslechtering van de parkeersituatie ervaren. De reden voor deze ontevredenheid betreft de parkeersituatie in de avonduren en de geringe handhaving. In het Havenkwartier geeft ongeveer de helft van de reacties aan geen verandering te ervaren.

Evaluatie belanghebbendeparkeren Havenkwartier (pdf). Evaluatie belanghebbvendeparkeren Oud Rijswijk (pdf).

Om deze documenten te lezen heeft u Acrobat Reader nodig. klik op het plaatje om Adobe Acrobat Reader te downloaden

.

Van 23 februari tot en met 24 maart in Museum Rijswijk Tentoonstelling wandkleden Leslie Gabriëlse

tts_gabrielse.jpg (65613 bytes)
De tentoonstelling geeft een overzicht van de diversiteit aan wandkleden die Leslie Gabriëlse de afgelopen tien jaar heeft gemaakt.

Leslie Gabriëlse (1940) studeerde aan de Kunstacademie in Rotterdam. Hij kwam daar in aanraking met diverse materialen en media, waaronder keramiek, textiel, grafische technieken en schilderen. Hoewel het schilderen in acrylverf tot op heden een belangrijk aspect van zijn kunstenaarsschap is, is voor hem textiel het medium bij uitstek. Als kind kwam hij al vroeg in aanraking met textiel want zijn moeder was modeontwerpster. Van jongs af aan was hij daarom omringd met de meest uiteenlopende stoffen en raakte hij vertrouwd met de eigenschappen van de verschillende soorten textiel.

Ondanks de prominente rol van textiel in zijn werk, beschouwt Gabriëlse zichzelf als een schilder. In figuurlijke zin 'schildert' hij met textiel, maar ook letterlijk, want essentiele details in zijn wandkleden benadrukt hij met acrylverf.

Al zijn wandkleden hebben een herkenbare voorstelling, zoals stillevens en portretten. De voorstellingen worden opgebouwd met ogenschijnlijk willekeurig gekozen stukken textiel die in de gewenste vormen zijn geknipt en op een ondergrond worden gestikt. Gabriëlse gebruikt hiervoor stoffen van uiteenlopende materialen, die zowel bedrukt met motieven kunnen zijn als effen. Bovenop de gekleurde textiel brengt hij vaak weer doorzichtige stoffen aan; de kleuren en motieven die doorschijnen creëeren de illusie van diepte. Met behulp van draden en verschillende siersteken accentueert hij vervolgens de contourlijnen in de voorstelling. Tenslotte bewerkt hij delen van het wandkleed met acrylverf. Op deze wijze ontstaan wandkleden met een illusionistisch effect waarbij de grenzen tussen textielapplicatie en schilderkunst zijn vervaagd en pas bij nadere beschouwing zichtbaar worden.

Op veel van zijn wandkleden beeldt Leslie Gabriëlse stillevens af. Op zeer grote formaten zijn bijvoorbeeld citroenen of appels te zien, zorgvuldig opgebouwd uit diverse bij elkaar kleurende stukjes textiel waarmee een licht-donkereffect wordt bereikt die de vruchten plasticiteit verleend. Behalve stillevens maakt Gabriëlse regelmatig portretten, veelal in opdracht, en figuurstukken. Daarnaast vervaardigd hij ook monumentaal werk voor openbare ruimten en voor bedrijfspanden.

De wandkleden van Leslie Gabriëlse zijn op tientallen tentoonstellingen in binnen- en buitenland, met name de Verenigde Staten, te zien geweest.

Vrijwel alle wandkleden die in het Museum Rijswijk worden geëxposeerd, zijn afkomstig uit de collectie van de kunstenaar. Tevens zullen een beperkt aantal collages en tekeningen te zien zijn, zodat ook dit aspect van het kunstenaarsschap van Leslie Gabriëlse wordt belicht.

Openingstijden:
Het Museum Rijswijk aan de Herenstraat 67 is geopend van dinsdag tot en met vrijdag als ook zondag van 14.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

.

Wijkpark ministerbuurt ondergaat metamorfose

Het wijkpark in de Rijswijkse Ministerbuurt heeft een volledige gedaanteverwisseling ondergaan. Het grasveldje aan de Minister Talmalaan is omgetoverd tot een functioneel gebruikspark met een ontmoetingsplek voor volwassenen, een trapveld voor de jeugd en speeltoestellen voor de kleine kinderen. Wethouder Vermeer, verantwoordelijk voor onder meer groen- en speelvoorzieningen, heeft gisteren het park officieel geopend. Bij deze feestelijke opening maakt hij ook de naam van het nieuwe wijkpark bekend, te weten Prinsessenpark.

Het gebied tussen de Minister Aalberselaan, de Minister Talmalaan en de Prinses Irenelaan is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Een flink gedeelte van de Minister Goeman Borgesiuslaan is opgeheven. Verouderde woningen zijn gesloopt, nieuwbouw is hiervoor in de plaatsgekomen. Op de hoek van de Minister Aalberselaan en de Prinses Irenelaan is een nieuwe supermarkt gevestigd in een markant cirkelvormig gebouw.
De opening van het wijkpark vormt het sluitstuk van een geslaagde herstructureringsoperatie in de Ministerbuurt.

Het vernieuwde wijkpark is volledig gebruiksklaar alleen het gras dient nog in de zomer te worden ingezaaid. In het park staan 50 Japanse bloesembomen, die in het voorjaar voor een kleurig beeld zorgen. Het trapveldje voor de jeugd is voorzien van een ballenvanger om doorgeschoten ballen uit de tuinen van de aangrenzende woningen te houden. Centraal in het park is een pleintje met bankjes geplaatst dat kan dienst doen als ontmoetingsplek. Vanaf het hoger gelegen pleintje kan onder meer toezicht worden gehouden op de jongste jeugd. Het met sierstenen verfraaide pleintje maakt onderdeel uit van de verlichte hoofdroute door het park, die loopt van de Minister Talmalaan naar de Prinses Irenelaan.
Uit een oogpunt van sociale veiligheid is er voor gekozen om de beplanting in het park zodanig uit te voeren dat er geen "onzichtbare" plekken ontstaan.

.

Gemeente kapt bomen in Lindelaan

De gemeente begint op maandag 25 februari met het kappen van 27 platanen en 3 iepen in de Lindelaan tussen de Jozef Israëlslaan en de Burgemeester Elsenlaan. Het werk begint 's avonds om 20.00 uur, na de avondspits. De Lindelaan wordt ter plaatse tijdens de kapwerkzaamheden voor alle verkeer afgesloten.
De bomen worden verwijderd ter voorbereiding op de herinrichting van het Hendrik Ravesteijnplein en dit deel van de Lindelaan. De bomen kunnen niet worden verplant, omdat door de vele kabels en leidingen die hier liggen er geen ruimte is om diep te graven. Bovendien hebben de bomen een oppervlakkig wortelstelsel, waardoor ze verplanten niet zouden overleven.
Wanneer de herinrichtingswerkzaamheden klaar zijn, worden veertien platanen en zestien acacia's geplant.

.

Wet milieubeheer
Beschikking/Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij overwegen een melding op grond van artikel 8.19 van de Wet Milieubeheer te accepteren van


1 A.H. Vrij Groenverzorging BV, Haantje21f, Rijswijk

De melding betreft de vervanging van een geluidswal door een kapschuur/overkapping. Deze wijziging leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu.

De melding ligt vanaf heden gedurende 6 weken (tot en met 4 april 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu en APV van de Dienst Grondgebiedzaken, gevestigd aan de Bruijn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen van 08.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55 van 17.00 tot 20.00 uur.
Schriftelijke zienswijzen over voornemen de melding ontvankelijk te verklaren kunnen tot genoemde datum door een ieder worden gezonden aan het College van Burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook kunnen in deze periode mondelinge zienswijzen worden ingediend na telefonische afspraak via 070 39 59 870. Degene die een zienswijze indient kan aan het college verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Inlichtingen over de ter inzage liggende stukken kunt u telefonisch inwinnen bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu en APV, via telefoonnummer 070 39 59 870.

.

Bouw- en sloopvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 21 februari 2002 voor een ieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het vergroten van een garage en het vergroten van een woning d.m.v. een serre aan de Jacob Van Offwegenlaan 23-25, verleend en verzonden: 14 februari 2002

* het vergroten van een woning d.m.v. een aanbouw aan de Kievitlaan 26, verleend en verzonden: 14 februari 2002
* het veranderen van een woning middels een doorbraak aan de Willem van Rijswijckstraat 76, verleend en verzonden: 14 februari 2002
* het verbouwen van een winkel aan de Dr. H. Colijnlaan 249, verleend en verzonden:

14 februari 2002

* het gedeeltelijk veranderen en vergroten van een woning aan de achterzijde aan de Kerklaan 139 / 137, verleend en verzonden: 14 februari 2002

De volgende sloopvergunningen liggen eveneens ter inzage:
* het gedeeltelijk slopen van een kassencomplex te: Haantje 15, verleend en verzonden: 12 februari 2002

* het slopen van een opslagloods te: Jan Thijssenweg, verleend en verzonden: 12 februari 2002

Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

.

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw te: Kievitlaan 12; ingediend: 07-02-2002;

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een achteruitbouw te: Lindelaan 23; ingediend: 08-02-2002;

* het oprichten van een verdiepte fietsenberging in voortuin te: Julianastraat 38; ingediend: 04-02-2002;

* het oprichten van een serre te: Kerklaan 244; ingediend: 06-02-2002;

* het oprichten van een dakopbouw te: Lange Dreef 12; ingediend: 30-01-2002;

* het vergroten van een woning d.m.v. een aanbouw te: Lange Dreef 155; ingediend: 30-01-2002;

* het plaatsen van een dakkapel te: Jozef Israelslaan 52 ; ingediend: 04-02-2002;

* het vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw en daarop gelegen verdieping te: Kerstanjeburch 24e; ingediend: 07-02-2002;
* het vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw te: Willem Marisstraat 49; ingediend: 04-02-2002;

* het vergroten van een erker te: Delftweg 1; ingediend: 05-02-2002;

.

Rectificatie gemeenteberichten 14 februari
Bomenkap voor Nieuwe Burght beperkt tot 22 stuks

In tegenstelling tot de vermelding in de gemeenteberichten van 14 februari 2002 in Groot Rijswijk is de kapvergunning voor de Nieuwe Burght niet verleend.
Van een verlening van een kapvergunning zal pas sprake zijn als een goedgekeurd landschapsplan door de projectontwikkelaar aan de gemeente Rijswijk wordt voorgelegd. Voor de bouw van het woningbouwplan De Nieuwe Burght zullen in totaal 22 bomen worden gekapt en zes bomen worden verplaatst. Voor de 22 te kappen bomen zal een herplantplicht gelden binnen het nieuw in te richten gebied.

In het landschapsplan zal aan de inrichting van een ecologische verbinding tussen het `Rijswijkse Bos' en `Landgoed Te Werve' vorm worden gegeven. Aan de zijde langs de Van Vredenburchweg zal een groene omarming in de vorm van bosjes worden aangelegd. Daarnaast zullen ook in de tuin van de Nieuwe Burght een aantal bomen en heesters worden geplant.

In de kapvergunning zal duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen bomen welke gekapt dienen te worden ten behoeve van de uitvoering van het bouwplan zelf en de bomen welke voor de uitvoering van een groenplan moeten wijken. Van de huidige aanvraag is slechts een klein gedeelte direct gekoppeld aan de uitvoering van de bouwwerkzaamheden.

Uiteindelijk zal een kapvergunning pas worden verleend op het moment dat de bouwvergunningprocedure onherroepelijk is en een sloopvergunning verleend is.

.

Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn aangevraagd:

* Bilderdijklaan 83

2 sparren wegens te forse groei, schaduwwerking en scheefgroei Aangevraagd door J.K. Paulides

* Arnoldsonstraat 38

1 spar wegens het opdrukken van de bestrating en te dichte stand op de erfgrens
Aangevraagd door W.R. van Belleghem

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur onder telefoonnummer 395.92.74

.

Verleende kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn verleend:

Per 21 februari 2002:

* Jaagpad 5c (Volkstuinvereniging "Lommerrijck")
1 wilg wegens schaduwwerking en te forse groei
* Volmerlaan 6 8 (Shell Rijswijk)
10 populieren, 4 kastanjes, 23 lijsterbessen en 1 hemelboom wegens het bouwrijp maken van het terrein ten behoeve van een gedeeltelijk ondergrondse parkeergarage


* Mgr. Bekkerslaan (omgeving Prinsenflats) 4 elsen, 3 iepen, 1 meidoorn en 2 platanen wegens renovatiewerkzaamheden

Deze kapvergunningen liggen vanaf de datum van verlening gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, De Bruyn Kopsstraat 4.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden (personen die zicht op de boom hebben) tegen het verlenen van de kapvergunning een gemotiveerd schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders (Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk). Voor nadere informatie kunt u iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 395.92.74

.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.