Gemeente Den Haag

2002-02-21: Wethouder Stolte opent speeltuin Johannes Camphuysstraat

Op vrijdag 22 februari om 16.00 uur opent wethouder Wilbert Stolte de opnieuw ingerichte speeltuin aan de Johannes Camphuysstraat in Bezuidenhout. Ook zal er een samenwerkingsverband worden ondertekend tussen Stadsbeheer en de betrokkenen en omwonenden om de speeltuin netjes te houden. Het opknappen van de speeltuin is gefinancierd met geld uit het speelbeleid 'Samen Spelen'.

Herinrichting
De speeltuin is gemaakt voor de leeftijdsgroep van 4 tot en met 12 jaar. De speeltuigen zijn allemaal aangepast aan de richtlijnen van de Europese normering. Jongeren die willen voetballen kunnen voortaan terecht op het Spaarwaterveld aan de Theresiastraat, zo'n 500 meter van de speeltuin.

'Straat voor de Mens'
Bij de herinrichting van de speeltuin heeft de dienst Stadsbeheer omwonenden betrokken via het interactieve inspraakproject 'Straat voor de Mens'. Tijdens drie inspraakrondes hebben omwonenden en gebruikers hun visie op het gebruik van de speeltuin kunnen geven. Vervolgens is gezamenlijk een nieuwe inrichting ontworpen. Bovendien is er een samenwerkingsverband ontstaan waarbij bewoners een oogje in het zeil gaan houden en eventuele onregelmatigheden melden aan het ContactCentrum van Stadsbeheer. Ook zullen kinderen samen met hun ouders regelmatig een schoonmaakbeurt in de speeltuin houden. last update: 21 februari 2002 ;pag.: 11380; auteur: 10;cat.: 17 Uw