ALADDIN KNOWLEDGE SYSTEMS BV http://www.eAladdin.com

Eerste op Linux-gebaseerde OPSEC antivirus en contentsecurity

RSA Conference, San Jose (CA) / IJsselstein (UT), 20 februari 2002 - Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN) heeft heden aangekondigd dat het de eerste beveiligingsaanbieder is die een Check Point OPSEC compatibele op Linux gebaseerde contentbeveiliging en antivirusoplossing biedt. Deze nieuwe oplossing is zowel als software of als een appliance verkrijgbaar. Met de nieuwe technologieën zoals geïntroduceerd in Aladdin's release van eSafe Gateway 3.1 en eSafe Mail 3.1 worden bovendien aan organisaties die Microsoft Exchange gebruiken twee ongeëvenaard krachtige email inspectiemethodes geboden.

Ook inbegrepen in de release is een nieuwe belangrijke feature van eSafe Gateway 3.1; de op gatewayniveau pro-actieve content beveiligingsoplossing die bescherming biedt tegen alle vormen van kwaadaardige content. eSafe Gateway (bridge- of routermodus) zorgt dat de eSafe Gateway inspectie voorgedefineerde IP-addressen kan overslaan, waardoor traffic performance tussen de LAN en servers in de DMZ vergroot wordt.

Nieuwe features in zowel eSafe Gateway 3.1 als eSafe Mail 3.1 zijn o.a.:
- Enhanced Content Inspection engine die zorgt voor geavanceerde pro- actieve bescherming tegen bekende en onbekende kwaadaardige content die via Internet wordt verzonden.
- Nieuw updatemechanisme, waarmee per uur gecontroleerd kan worden op proactieve updates, waarmee de tijdige toegang van de klant tot updates aanzienlijk word verbeterd.
- Volledige inspectie en/of stripping van ingebedde objecten binnen Microsoft Office documenten.
- Standaard blokkeren van alle attachment files met meerdere extensies, behalve die die gebruikt worden door Unix-archives.
- Ondersteuning voor computers met meer dan 2 NIC's (netwerkkaarten), waardoor met load-balancing van derden en zgn. high-availability softwareproducten, zoals bijvoorbeeld StoneSoft's StoneBeat SecurityCluster, eSafe Gateway ondersteund kan worden.

'Aladdin beschermt wereldwijd al meer dan 8.000 organisaties met haar technisch vooruitstrevende eSafe-producten,' zei Shimon Gruper, Vice-President Internettechnologieën bij Aladdin Knowledge Systems. 'De release van eSafe Gateway 3.1 en eSafe Mail 3.1 legt de nadruk op betrouwbaarheid, stabiliteit en de nodige functionaliteit zoals die door onze grote gebruikers wordt verlangd. De eSafe Appliance is dan ook een nieuwe stap bij het aanbieden van gemakkelijk te gebruiken, plug & play contentbeveiliging en antivirusoplossingen.'

Prijs en beschikbaarheid eSafe Gateway en eSafe Mail 3.1 zijn direct beschikbaar. Prijzen voor eSafe Gateway 3.1 beginnen met EURO 1.500 voor 25 gebruikers. Prijzen voor eSafe Mail 3.1 beginnen op EURO 1.200 voor 25 gebruikers. Alle bestaande klanten onder eSafe Care onderhoudscontracten hebben het recht op een gratis upgrade. Bel voor meer informatie Aladdin Knowledge Systems op +31 (0)30-6880800.

Over eSafe Aladdin's eSafe producten (eSafe Desktop, eSafe Enterprise, eSafe Gateway en eSafe Mail) leveren de meest uitgebreide vorm van bescherming tegen vijandige elementen op het Internet en geven gebruikers het vertrouwen veilig over het Internet te kunnen surfen.

eSafe is het enige totaalpakket op de markt dat pro-actieve bescherming biedt van gateway tot desktop tegen alle vormen van vijandige inhoud zoals virussen, vandalen en wormen. Maar meer dan alleen anti-virusbescherming stopt eSafe de toegang tot websites met een onbehoorlijke of kwaadaardige content, zoals haatliteratuur of pornografie en zorgt ervoor dat uitgaande emails geen geheime of verboden content kunnen versturen.

Unieke eigenschappen die alleen in Aladdin's eSafe oplossing worden gevonden zijn:
- NitroInspection technologie voor efficiënte on-the-fly contentinspectie.
- MacroTerminator technologie als bescherming tegen nieuwe en onbekende macrovirussen.
- GhostMachine technologie als bescherming tegen versleutelde, muterende en polymorfe virussen.
- SmartScript filtertechnologie als bescherming tegen kwaadaardige scripts embedded in emails of webpagina's.

Over Aladdin Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatie-software tot Internetgebruik en toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet willen geven inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Aladdin Knowledge Systems BV, Postbus 352, NL-3400 AJ IJsselstein. Telefoon: +31 (0)30-6880 800, email: info@eAladdin.nl Contactpersoon: P.H.M. van Ruiten, algemeen directeur.

Aladdin is Benelux-lid van de Stichting Business Software Alliance (BSA) en founding member van de Safe Internet Foundation Nederland (SIF website: www.sif.nl).

21 feb 02 13:30