Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Studenten vinden een thuis op funda.nl

Amsterdam, 21 februari 2002 - Funda is overeengekomen met Kamernet.nl, dat vanaf vandaag het aanbod van studentenkamers zoals te vinden op Kamernet.nl, ook te bekijken is via funda.nl. Funda is deze overeenkomst aangegaan om studenten een compleet overzicht te geven op de woningmarkt én om huizenbezitters te wijzen op de mogelijkheid van kamerverhuur.

Kamers voor studenten zijn schaars in Nederland. De meeste studenten gaan op zoek naar een kamer via een kamerbureau wat erg lang kan duren. Twee Utrechtse studenten hebben daarom besloten op internet een gratis service aan te bieden: Kamernet.nl. Op deze site worden kamerzoekers en kameraanbieders bij elkaar gebracht. De doelgroep bestaat uit studenten en verhuurders van woonruimten.

Op funda is het kameraanbod te vinden in een aparte afdeling bij het onderdeel 'zoeken'. Via een eenvoudige zoekmachine kan gezocht worden in het aanbod van kamers. Overige functionaliteiten, zoals de Kamer-SMS-dienst en het aanbieden van kamers zullen alleen op Kamernet.nl beschikbaar blijven.

Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de meest vooraanstaande website in Nederland op het gebied van studentenhuisvesting. De site heeft sinds haar lancering in april 2000 zo'n 17.000 mensen aan een kamer geholpen en krijgt maandelijks tussen de 600 en 1.000 nieuwe kamers in haar bestand. Het grote voordeel van Kamernet.nl is dat er een groot kameraanbod te vinden is en dat de site geen commissie berekent aan huurders of verhuurders. Particuliere verhuurders kunnen gratis kamers aanbieden. Voor makelaars is er een partnerprogramma opgezet.

Kamernet.nl is onderdeel van de sk media group (skmg.nl), een internetuitgever uit Woerden (U).

Over funda
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders makelaarsorganisatie NVM en Wegener NV. Funda vormt een belangrijke schakel tussen de NVM-makelaar en de consument. De organisatie levert hiervoor producten en diensten aan de NVM-makelaar. Verder presenteert funda via de website het actuele en complete NVM-woningaanbod. Via funda.nl wil de organisatie alle informatie beschikbaar maken die te maken heeft met het zoeken van een "thuis": het huis, de buurt waarin het huis staat en het in- en exterieur. De NVM zorgt voor het aanbod van huizen, Wegener voor buurtinformatie en andere partijen zoals vtwonen.nl voor alles wat met het in- en exterieur te maken heeft. De organisatie wordt aangevoerd door Marque Joosten, bestaat op dit moment uit 25 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam.