Korps: Flevoland, plaats: Almere Haven 21-02-2002 Verdachten mishandeling conciërge aangehouden Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Verdachten mishandeling conciërge aangehouden
ALMERE De recherche van Almere Haven heeft vier Almeerders (13, 15, 16 en 25 jaar) aangehouden op verdenking van mishandeling van een conciërge vorige week dinsdag. De verdachten bekenden tegenover de politie hun aandeel in de mishandeling van de 34-jarige Almeerse conciërge van een middelbare school in Almere Haven. De conciërge wilde het viertal vragen het schoolplein te verlaten. Hierop werd hij geschopt en geslagen. De conciërge liep hierbij onder meer een gebroken kaak op en is ter behandeling in het Flevoziekenhuis opgenomen geweest.
Op aanwijzen van een getuige kon zondag de 25-jarige verdachte aangehouden worden. De andere drie zijn woensdag aangehouden. De rechter-commissaris zag voldoende aanleiding om de 25-jarige voor in ieder geval de komende tien dagen in bewaring te houden. De andere drie minderjarige verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader verhoor.